Sport 2016. április 24. 20:25

Négy között a futsal csapat, a legjobbak búcsúztak

Képgaléria
Négy között a futsal csapat, a legjobbak búcsúztak
Hatalmas meglepetésre a női futsal NB I alapszakaszának első két helyezettje, a Tolna-Mözs és a Hajdúböszörményi TE is kiesett a negyeddöntőben, így a miskolci DVTK-Vénusszal találkozik az elődöntőben az Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls. Az Astra teljesítve a papírformát nem hagyott esélyt a Debrecennek a negyeddöntő visszavágóján, az idegenbeli 7-2-es győzelem után hazai pályán 12-1-re nyert, így kettős győzelemmel jutott a legjobb négy közé. Az Astrában Nagy Anett nyolc gólt szerzett.

A negyeddöntők visszavágói is megmutatták, hogy az alapszakasz lezárultával új bajnokság kezdődött a női futsal NB I rájátszásában. Az Astra nem vette félvállról a negyeddöntő visszavágóját a DEAC ellen, annak ellenére sem, hogy jelentős, öt gólos előnyt (7-2) szerzett az első mérkőzésen.

Az első találatig nyolc percet kellett várni, Szabó Boglárka közelről zörgette meg a debreceni hálót. A támadógépezet egyre jobban beindult, a sérülésekkel tizedelt vendégek szervezetten játszottak, de nem tudták megállítani Nagy Anettet. Az Astra csatára kiválóan tartotta meg a labdákat, nem egyszer a védők letámadásával szerezte meg azt és a helyzetei nagy részét gólra váltotta. A szünetben Nagy Anett négy találatával 5-1-re vezetett az Astra és a második félidőt is ott folytatta, ahol az elsőt abbahagyta.

A debreceniekből fokozatosan kiveszett a lendület, komolyabb helyzetig csak elvétve jutottak el. Az Astra kapuját Kovács Klaudia jól védte, minden fogható lövés elakadt benne. Nagy Anett továbbra is sziporkázott elöl, üresbe mozogva többször is ziccerbe került, amiket nem hibázott el. Összesen nyolc gólig jutott, mellette Gál Tímea kétszer talált be, az egyik gólját fejjel érte el. Szabó Boglárka ezúttal keretbe foglalva az összecsapást, az első gólt, valamint az utolsót jegyezte a 40. percben.

 

Az Astra magabiztosan győzelmet aratott, jó formában várhatja a női futsal NB I elődöntőjét.

A legjobb négy között Szekszárd - Győr, DVTK - Astra párharcokat rendeznek meg.

 

Értékelések:

Sólyom Attila (erőnléti edző, DEAC):

A párharc egyik mérkőzésén sem játszottunk jól, rengeteg sérülttel álltunk fel, kényszerűségből három félig egészséges játékosunk is pályán volt. A találkozó Nagy Anett parádévá alakult át, nem tudtuk semlegesíteni. Az 5-8. helyért játszunk tovább, remélem a sérültek felépülnek és összeszedjük magunkat. Tavasszal erősek voltunk a bajnokságban, nincs rossz csapatunk, sok a fiatal, akiknek rutint kell szerezniük.

 

Nagy Anett (mérkőzés legjobbja, Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls):

Örülök a győzelemnek, valamint annak hogy ennyi gólt szereztem. A legfontosabb, hogy ott vagyunk a négy között. Készültünk arra, hogy elől megtartom a labdákat, jól fejeztük be az akciókat. A neheze most jön az elődöntőkkel. Remélem bejutunk a fináléba és negyedszer is megnyerjük a bajnoki címet.

 

Női Futsal NB I Negyeddöntő (Visszavágó) 04.24. (Kész Aréna)

Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls – DEAC (5-1) 12-1

Gólszerzők: Szabó Boglárka 8. p., 40. p., Nagy Anett 13. p., 14. p., 17. p., 20. p., 23. p., 23. p., 33. p., 34. p., Gál Tímea 28. p., 35. p., ill. Kota Gabriella 13. p.,

Továbbjutott az Astra kettős győzelemmel: (19-3)

 

 

G. Z.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!