Kultúra 2016. április 25. 15:30

Bárdos Lajosra emlékeztek - videóval

Képgaléria
​​​​​​​Ünnepi kórushangversenyt tartottak április 23-án a Művelődési Központban Bárdos Lajos halálának 30. évfordulója évében megrendezett zenei hetek keretében. A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa szervezésében megtartott hangverseny méltó állomása volt a zeneszerző tiszteletére megrendezett programsorozatnak.

Negyven éve rendezik meg a Bárdos Lajos Zenei Heteket, melynek keretében az országban több helyszínen mintegy tíz héten keresztül koncerteket adnak a zeneszerző tiszteletére. Három éve a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa is bekapcsolódott a koncertsorozatba, idén a jubileumi hangversenysorozat részeként rendeztek ünnepi hangversenyt meghívott vendégkórusok közreműködésével.

A budapesti Bárdos Lajos kamarakórus szintén részt vett a Művelődési Központban megtartott koncerten, amelynek karnagya Kempelen Tünde, a mostani nemzetközi kórusfesztivál főszervezője – tudtuk meg Szatmári Imre karnagytól. A másik meghívott vendégkórus a szentesi Bárdos Lajos zenekar volt, mely egyike a félegyháziak baráti kórusainak.

A több hónapos szervezés eredménye egy színvonalas műsor volt, melyben a fellépők egységes hangzással és átéléssel szólaltatták meg a műveket. A délutáni műsor megkoronázásaként a hangversenyt egy Bárdos mű közös éneklésével zárták.

 

K.G.

Fotó: Kiss Gabriella




 

Kövessen minket a Facebookon is!