Helyi hírek 2016. április 28. 11:30

Csak a fantáziádat hozd magaddal! – Gyermekbirodalom lesz a városi strandon

Képgaléria
Csak a fantáziádat hozd magaddal! – Gyermekbirodalom lesz a városi strandon
Május 1-jén megnyitja kapuit a napfény és a fürdőzés szerelmesei előtt a városi strand, a hónap közepére pedig a kisgyermekes családoknak tartogatnak meglepetést – tudtuk meg Szatmári Andreától, a Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény vezetőjétől.

– Nagy öröm számunkra, hogy a félegyházi strand rendkívül népszerű a kisgyermekes családok körében. A nagy zöldövezet, az ideális körülmények a tapasztalatok szerint nem csak pár órára, hanem akár egész napra itt marasztalják főleg a nyári szünidőben a gyerekekkel érkező szülőket, nagyszülőket. Nekik szerettünk volna kedvezni, amikor azon kezdtünk el gondolkodni, hogy miként segíthetnénk az itt töltött időt tartalommal megtölteni. Ebben a tervezési és kivitelezési folyamatban sok segítséget kaptam Bajzák Andreától, az önkormányzat munkatársától – mondta el az igazgató asszony.

– Abból indultunk ki, hogy bár strandolni, fürödni minden gyerek szeret, némi változatosság, a megismerkedés, a közös játék lehetősége tovább javíthatná az itt töltött szabadidő minőségét. Egy olyan hely, „játszókuckó”, gyermekbirodalom megteremtését képzeltük el, ahol megpihenhetnek a kicsik és nagyobbak, ahová félrehúzódhatnak a déli órákban rajzolgatni, mesélni, társasozni, ismerkedni, barátkozni – mondta el Bajzák Andrea.

Az ötletet nagy örömmel fogadták a megkérdezett családok, és egykettőre támogatók is akadtak. Sikerült egy konténert szerezni, amit a játszótér mellett, a nyári hőségben is kellemes hűst adó fák védelmében helyeztek el, festés és berendezés után pedig a gyermeki fantázia szárnyán válhat királyi palotává, koboldlakká, vagy akár tündérországgá. Tarjányi Xénia művésztanár és tanítványaival a környező fal festésével tökéletes keretet adnak a leendő gyermekbirodalomnak, magánszemélyek, vállalkozások segítségével alakul-formálódik a konténer és a környezet is. A szervezők ezúton is köszönetet mondanak mindenkinek, aki a gyermekbarát strand kialakításához hozzájárul munkával, vagy felajánlással. Várják továbbá mindazok jelentkezését, akik kül- és beltéri játékkal, alapanyaggal, vagy más módon segítenék az ügyet.

– Öröm látni, hogy egy igazi összefogás nyomán hogyan válik valóra szinte a semmiből egy nagyszerű kezdeményezés. Reméljük, hogy sok félegyházi kisgyermeknek szerzünk ezzel örömöt – mondta Szatmári Andrea.

T. T.




 

Kövessen minket a Facebookon is!