Kultúra 2016. április 27. 11:30

Szavalásban jók vagyunk!

Szavalásban jók vagyunk!
Retkes Hanna képviselte Kiskunfélegyházát az áprilisban megrendezett Weöres Sándor megyei szavalóversenyen. Nem véletlen, hogy a megmérettetést a verseny névadójáról elnevezett intézményben, a Kiskunhalasi Weöres Sándor Általános Iskolában tartották.

Hanna, a Platán Utcai Általános Iskola 7. osztályos tanulója 2. helyezést ért el a megyei fordulónFélegyházáról, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalmából indult a megmérettetésre. A könyvtárban megrendezett elődöntőn, a felsős kategóriában 1. helyezést ért el, ezzel automatikusan ő képviselhette városunkat a neves szavalóversenyen.

A versengés rajzpályázattal is bővült, illusztrációt kellett készíteni a versekhez. A szavalók gyönyörű rajzokkal testesíthették meg a verseiket.

Retkes Hanna Petőfi Sándor Falu végén kurta kocsma című versét mondta el és rajzolta le. A felkészülésben Vízhányó Brigitta és Kőháziné Kovács Mária tanárnők segítették. Hanna azt is elárulta, hogy az érdem nem csak az övé, hanem azoké is, akik támogatták és segítették a versenyre való felkészülésben.

A verset apukám választotta – mesélte Hanna, majd elmondta, hogy sokat gyakorolt az édesanyjával. A tanárnők pedig segítettek kiküszöbölni néhány apró hibát, és bátorították. Az illusztrációt az egyik barátnője segítségével készítette el, aki szerinte egy igazi művész. Együtt a legkisebb részleteket is élethűen tudták ábrázolni.

A sok gyakorlásnak és a festegetésnek meg is lett az eredménye, mert a kiskunfélegyházi lány előkelő helyen végzett és sok dicsértet kapott.

- Bár izgulós vagyok, de amikor ott állok a színpadon, még sokáig szeretem mondani a verseket – mondta lelkesen Hanna. Beszélgetésünk során az az érzésem támadt, hogy Hanna a színészi pálya felé kacsingat, és lám igazam is lett: - Színésznő szeretnék lenni. Tetszik nekem a kibontakozás, az, hogy a világot jelentő deszkákon felszabadulhatnak a színművészek, és azt hiszem ez a legjobb dolog a világon.

Hannát a színészeten kívül még a jog is érdekli. Szorgalmasan tanul, hogy megvalósítsa álmait.

V. K.



 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!