• Kezdőlap
  • Hírek
  • Helyi hírek
  • Pályázatok benyújtásáról és támogatási kérelmekről döntött a művelődési és szociális bizottság
Helyi hírek 2016. április 27. 17:30

Pályázatok benyújtásáról és támogatási kérelmekről döntött a művelődési és szociális bizottság

Képgaléria
Pályázatok benyújtásáról és támogatási kérelmekről döntött a művelődési és szociális bizottság
Fekete János helytörténész irathagyatéka 2011-ben került a város tulajdonába. Az értékes dokumentumokat dr. Gyenesei József, a Bács-Kiskun Megyei Levéltár igazgatójának javaslatára a levéltár félegyházi részlege őrzi és rendszerezi a jövőben. Többek között erről is döntött a művelődési és szociális bizottság április 26-ai ülésén.

A bizottság támogatta a Kiskun Múzeum előterjesztését, miszerint pályázatot nyújtanak be a „Gyere velünk a múzeumba!” programra. A pályázaton 2 millió 500 ezer forint vissza nem térítendő támogatást lehet nyerni, amelyből a járáshoz kötődő kulturális értékeket tennék hozzáférhetővé a nagyközönség számára. A munkálatokban az intézmény számít az óvodák, iskolák és a civil szervezetek segítségére, közreműködésére.

A muzeális intézmények szakmai támogatására kiírt pályázaton is indul a múzeum. Sikeres pályázat esetén az intézmény 3 millió 754 ezer forintot fordíthat a Petőfi emlékek Kiskunfélegyházán című kiállítás felújítására a Petőfi Sándor Emlékházban.

A Szakmaközi Művelődési Ház megközelítőleg 500 fő nyugdíjas korú lakosnak biztosít heti, havi rendszerességgel foglalkozásokat, termet. A közeljövőben szeretnék a nagytermüket komfortosabbá tenni új eszközökkel, asztalokkal és székekkel. Ehhez kértek 500 ezer forint támogatást az önkormányzattól. A művelődési és szociális bizottság támogatásra javasolta az intézmény kérelmét.

s. r.





 

Kövessen minket a Facebookon is!