Helyi hírek 2016. április 28. 11:00

El kell menni katonának, el…

Képgaléria
El kell menni katonának, el…
A Hősök parkjába érkezett április 27-én délelőtt a „Toborzó Ország-futás 2016”. A futókat fiatalok, a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület tagjai és a hódmezővásárhelyi katonazenekar fogadta. Az eseményen a honvédség munkája iránt érdeklődőket kiadványokkal, személyes beszélgetésekkel tájékoztatták. Az ország-futás szereplőit Csányi József polgármester köszöntötte Kiskunfélegyháza nevében.

- Kiskunfélegyháza város kapcsolata a honvédséggel régi időkre nyúlik vissza. Gondoljunk csak Petőfi Sándorra, aki fontos szerepet vállalt az 1848-as 49-es szabadságharcban. De a kapcsolat annak ellenére, hogy megszűnt a laktanya nem számolódott fel. A városvezetés komoly kapcsolatot ápol a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesülettel, amely legfőbb ápolója a honvéd hagyományok őrzésének. A mai helyzetben a honvédség fontossága megkérdőjelezhetetlen. A fiataloknak kapcsolódni kell a haza védelméhez. Ezért is tartottuk fontosnak, hogy Félegyháza is csatlakozzon a „Toborzó ország-futáshoz” - mondta Csányi József köszöntőjében.

A megjelenteket Durgó Tamás százados, a hadkiegészítő és központi nyilvántartó parancsnokság irodavezetője is üdvözölte. Elmondta, a futás célja, hogy minél többen vállalják a katonai szolgálatot, és ehhez az érdeklődőknek minden segítséget meg tudjanak adni. Emellett fontos cél a katonahősök emlékének ápolása.

A „Toborzó Ország-futás április 13-án indult Budapestről, és 2016 kilométer megtétele után érkezik vissza a fővárosba.  

s. r.





 

Kövessen minket a Facebookon is!