Kultúra 2016. május 1. 11:30

Hattyúházi könyvajánló

Hattyúházi könyvajánló
Idén június 9-e és 13-a között tartják a 87. Ünnepi Könyvhetet. Magyarországon Supka Géza javaslatára 1927 óta rendeznek minden évben könyves ünnepet. Ezen a héten az irodalom képviselői, írók, költők, kiadók különleges alkalmakkal népszerűsítik a könyveket és az olvasás örömét. A színes kulturális programok mellett író-olvasó találkozók, dedikálások várják az érdeklődőket.

Kiskunfélegyházán a Petőfi Sándor Városi Könyvtár egyebek mellett Lázár Ervin kiállításának megnyitójával, valamint vidám zenés irodalmi műsorral csatlakozik az idei Ünnepi Könyvhéthez. Ebből az alkalomból Dóka Péterrel, Csukás István-díjas gyermek- és ifjúsági íróval és Pataki Éva írónővel, forgatókönyvíróval találkozhatnak kicsik és nagyok. Most az ő műveikből ajánlunk olvasóinknak.

Dóka Péter, Lila királylány című könyvében mesevilág tárul elénk, ahol csupa szerelmes hőssel találkozunk, aki keresi a párját, ezer akadályt legyőz, megküzd az ellenséggel és időnként nagyokat nevet, máskor meg a könnyeit törölgeti – akárcsak a kötet olvasója. A mesék egyaránt szólnak gyerekhez, szülőhöz, nagyszülőhöz – mindenkihez, aki volt már szerelmes, vagy szeretne szerelmes lenni.

Pataki Éva, Ami elveszett című családregénye belső utazásra hív, békeidők és vészkorszakok labirintusaiban elveszett és elveszejtett nemzedékek nyomába eredve. Egy évszázad fontos történelmi pillanatain, országokon, földrészeken vezeti át az olvasót, vissza-visszatérve a jelenbe. Meghitt, szomorú, olykor humoros regény.




 

Kövessen minket a Facebookon is!