Helyi hírek 2016. május 1. 16:30

Ezreket vonzott a majális a Parkerdőbe - videóval

Képgaléria
Kegyeibe fogadta az időjárás a félegyházi majálist. Így nem is csoda, hogy a napsütéses délelőtt, a kulturális, szórakoztató és sportprogramok, ezreket csábítottak ki a Városi Parkerdőbe.

Nagy volt a forgalom az erdei utakon. Családok, baráti társaságok érkeztek, hogy megnézzék a művészeti csoportok bemutatóit, a profik szórakoztató előadásait, vattacukorral, vagy egyéb nyalánksággal kényeztessék a gyerekeket. Éheznie, szomjaznia sem kellett senkinek. Több közösség is sátrat állított, ahol főtt a gulyás, a paprikáskrumpli, vagy éppen a pörkölt, de aki valami ínyencségre vágyott, az sem maradhatott hoppon. Bemutatóra, közös foglalkozásra várták a nagyérdeműt a küzdősportok képviselői és az íjászok. Bemutatták felszereléseiket, járműveiket a katasztrófavédők, rendőrök és mentők is.

A majális megnyitóján – anyák napja lévén -  az édesanyákat köszöntötte elsőként Csányi József. A polgármester elmondta, hogy az elmúlt évben, hosszú szünet után ismét, a Városi Parkerdőben rendezték meg a majálist. A parkerdőt felújították, gondozottságát azóta is megőrizték, sőt, egyre többet tesznek azért, hogy ne csak május elsején, hanem egyéb alkalmakkor is szívesen látogassanak ki ide a félegyházi családok, közösségek. Idén a régi majálisok hangulatát akarták idézni azzal is, hogy a városban fúvósaink zenés toborzóval kezdték a napot, ami szemmel láthatóan hatékony volt.

s. r.





 

Kövessen minket a Facebookon is!