Helyi hírek 2016. május 4. 07:30

Elismerték a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó rendőröket

Elismerték a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó rendőröket
Április 24-ét, Szent György napját 1992 óta a Rendőrség Napjaként ünnepeljük Magyarországon. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság április 21-én, csütörtökön rendezte meg Kecskeméten, a Három Gúnár Rendezvényházban a rendőrnapi állománygyűlést. Az ünnepségen több mint 130-an vehettek át elismerést és jutalmat. Ők azok, akik a rendőrség patrónusához méltó, kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtottak – hangzott el a köszöntőben. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság személyi állományából tizenketten kaptak elismerést. Őket ismerhetik meg olvasóink a következő napokban.

2015-ben Kiskunfélegyháza város közrend és közbiztonsága érdekében kifejtett kimagasló munkája elismeréseként Kiskunfélegyháza önkormányzata elismerésben részesítette a szolgálati feladatok kiemelkedő teljesítéséért a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály nyomozóját, Locskai-Hevér Tibor Szilveszter r. főtörzsőrmestert. Az elismerést Csányi József, Kiskunfélegyháza város polgármestere adta át.

Locskai-Hevér Tibor főtörzsőrmester

2015-ben Kiskunfélegyháza város közrend és közbiztonsága érdekében kifejtett kimagasló munkája elismeréseként Kiskunfélegyháza önkormányzata elismerésben részesítette a szolgálati feladatok kiemelkedő teljesítéséért a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály nyomozóját, Locskai-Hevér Tibor Szilveszter r. főtörzsőrmestert, a Rendészeti Osztály járőrét, A 28 éves nyomozó a szegedi rendészeti szakközépiskola határőr szakának elvégzése után, 2008. július 1-jén szerelt fel Félegyházára. Mint mondja, a pályaválasztás egyenes út volt, gyerekkora óta tudta, hogy rendőrnek készül. Az iskola elvégzése után azonnal a félegyházi kapitányság bűnügyi osztályának nyomozó alosztályára került, és itt teljesít szolgálatot a mai napig.

– Nyomozóként megtaláltam azt a munkát, amire vágytam. Itt képzelem el hosszú távon a jövőmet – mondja a fiatal szakember. – Itt szinte a nap 24 órájában készenlétben kell lenni, de szerencsére minden segítséget megkapok ehhez a családomtól. Szerintem ebben a munkában ez nagyon fontos. Három éve vagyok házas, és a feleségem mindenben támogat. Én pedig arra törekszem, hogy az otthon a nyugalom szigete maradjon: nem „viszem haza” a munkával összefüggő gondokat.

Locskai-Hevér Tibor leginkább vagyon elleni bűncselekményekkel foglalkozik, legjelentősebb ügyei közé egy három sértettet érintő, több millió forint kárral járó állatlopást sorol, amit néhány évvel ezelőtt sikeresen felderített. A félegyházi rendőrkapitányság egyik legfőbb erényeként a jó csapatot és a támogató vezérkart említi.



 

Kövessen minket a Facebookon is!