Helyi hírek 2016. május 6. 07:30

„Sziréna hangja szólít, megyünk, ha menni kell!”

Képgaléria
„Sziréna hangja szólít, megyünk, ha menni kell!”
A kecskeméti Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ színházterme adott otthont a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltószövetség által közösen megrendezett tűzoltónapi állománygyűlésnek, amelyet Szent Flórián napján rendeznek meg minden évben.

Az ünnepi állománygyűlést dr. Farkasinszki Lóránt tű. ezredes, megyei igazgató nyitotta meg. Az ezredes beszédében megfogalmazta, hogy a társadalom elismeri a tűzoltók áldozatos munkáját és a tűzoltó hivatást értéknek tekinti.

– A tűzoltók a mindennapi munkájuk során egymásra - a bajtársukra - számíthatnak, ezáltal egy igazi, élő és emberi közösséget alkotnak. Ezt a közösséget az egy célért végzett csapatmunka, valamint a közös hagyományok ápolása tartja fenn és erősíti meg időről időre – mondta az igazgató.

Ezt követően Marozsi András tű. alezredes, a Kecskeméti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője tartotta meg ünnepi beszédét, amelyben szólt a tűzoltók védőszentjének életéről, és korunk tűzoltóiról is.

– A modern technika eszközei megkönnyítik a tűzoltók munkáját, ez a segítség azonban mit sem érne a szívekben ma is ott lüktető segíteni akarás, bátorság, bajtársiasság nélkül. De legyen szó akár a „szürke” hétköznapokról, akár a különleges, esetenként rendkívül veszélyes helyzetekről, ennek a hivatásnak a képviselői mindig készen állnak a segítésre, a mentésre, akár életük kockáztatásával is – zárta beszédét az alezredes.

Ezt követően elismerések átadására került sor. 

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata az „Év tűzoltója” címet és utalványt adományozta:

Mogyoró Tibor tű. főtörzsőrmesternek, a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának, továbbá Varga Mihály tű. törzsőrmesternek, a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának. Az elismerést Balla László, Kiskunfélegyháza város alpolgármestere adta át.

Gátér, Pálmonostora, Petőfiszállás települések Önkormányzatai ajándéktárggyal köszönték meg a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományának településeik érdekében 2015-ben végzett kiváló munkáját.





 

Kövessen minket a Facebookon is!