Helyi hírek 2016. május 7. 09:30

Arcok a piacról - A virág az nálunk az élet egyik kelléke

Képgaléria
Arcok a piacról - A virág az nálunk az élet egyik kelléke
Veszelka Antal 1987 óta foglalkozik virágtermesztéssel és árusítással. Az autószerelő mesterséget cserélte fel erre a tevékenységre. Elmondása szerint, körülbelül 30 éve nagy döntést kellett hoznia, mégpedig, hogy a felesége mellé áll a virágüzlet megvalósításában, vagy folytatja az autószerelést. A döntést nem bánta meg.

A virágüzlet lassan családi vállalkozássá vált, valamilyen szinten mindenki részt vesz a munkában. A kiskunfélegyházi piacon kívül három boltot üzemeltetnek: kettőt Kiskunmajsán, egyet pedig Jászszentlászlón.

Az évek során Veszelka Antal felesége, igazi szakmabelivé vált, több országos virágkötő verseny győztese.

Veszelkáék maguk termesztik virágaik többségét. Antal most a nők napja előtti időszakban szegfűt, krizantémot és íriszt kínált a piacon. Amíg beszélgettünk, több állandó vevő és ismeretlen arc is válogatott az illatos növényekből.

Nem könnyű munka, de örömteli – mondta Antal, és elmesélte, hogy hajnalban kelnek, és az egész napjuk a virágok körül forog. A következő pillanatban már az egyik vevőnek magyarázta, hogy melyik virágot hogyan kell ápolni, vagy éppen melyiknek nem szabad ollóval levágni a szárát, hogy több vizet tudjon felvenni.

Az elégedett vevők sorban álltak, és mindannyian azt mondogatták, hogy itt mindig friss virágot kapnak, ami sokáig eláll.

Kiderült, hogy Veszelka Antalnak két gyermeke van, akikre nagyon büszke. Azt is mondhatná, hogy életének két legszebb virágszála két kislánya. Mindkét gyermeke ballagásán gyönyörű virágokkal díszített osztálytermek várták a ballagókat. Ezt nem is csodálom, hiszen egy virágárus mi mással mutathatná ki szeretetét és odaadását, mint a virágaival.

Beszélgetésünk végén már csak egy kérdésem maradt – Van-e önöknél otthon virág az asztalon?

Veszelka Antal büszkén válaszolta, hogy mindig illatozik egy szál virág az otthonukban, és hogy a növények az életük részévé váltak.
 

V.K.




 

Kövessen minket a Facebookon is!