Helyi hírek 2016. május 7. 15:30

Elismerték a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó rendőröket

Elismerték a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó rendőröket
Április 24-ét, Szent György napját 1992 óta a Rendőrség Napjaként ünnepeljük Magyarországon. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság április 21-én, csütörtökön rendezte meg Kecskeméten, a Három Gúnár Rendezvényházban a rendőrnapi állománygyűlést. Az ünnepségen több mint 130-an vehettek át elismerést és jutalmat. Ők azok, akik a rendőrség patrónusához méltó, kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtottak – hangzott el a köszöntőben. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság személyi állományából tizenketten kaptak elismerést. Sorozatunkban őket mutatjuk be, ezzel is tisztelegve a rend őreinek áldozatos munkája előtt.

2015-ben Kiskunfélegyháza város közrend és közbiztonsága érdekében kifejtett kimagasló munkája elismeréseként Kiskunfélegyháza önkormányzata elismerésben részesítette a szolgálati feladatok kiemelkedő teljesítéséért a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály járőrét, Tóth Máté c. r. törzsőrmestert. Az elismerést Csányi József polgármester adta át.

Tóth Máté címzetes törzsőrmester

Petőfiszálláson nőtt fel, 2011 decemberében szerelt fel. Örkényben kezdett járőrként, majd két évvel ezelőtt Félegyházára került. A közrendvédelmi osztály járőr és őrszolgálati alosztályán teljesít szolgálatot.

– A járőr az események „sűrűjében”él. Mi kezdünk el minden intézkedést legyen szó balesetről, betörésről, szabálysértési értékre elkövetett lopásról, időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekményről… Felvesszük a kapcsolatot a sértettel, meghallgatjuk, majd értesítjük a kecskeméti ügyeletest, aki utasítás ad a további teendőkről – tudom meg a fiatal rendőrtől, aki éppen egy bolti lopás miatti intézkedésről érkezett.

Szerinte a kitartás és a türelem mellett az emberismeretre van leginkább szükség ezen a pályán. Hiszen minden ember más személyiség, másként kell megszólítani, kérdezni. A legjobban azt szereti a munkájában, hogy sok emberrel találkozik, segíthet másokon, ugyanakkor jobban megismeri önmagát, saját határait is. Tóth Máté szerint a járőr egy mélyebb valóságát ismeri a városnak, mint a legtöbben. Ahhoz pedig, hogy szakmailag és emberileg meg tudjon felelni a kihívásoknak, folyamatosan fejlesztenie kell személyiségét és elméleti tudását.

Számára az igazi kikapcsolódás édesapjával beszélgetni, aki korábban katona volt, vagy barátaival közös hobbijukat, a tűzzsonglőrködést gyakorolni. Saját kezűleg építi, csinosítja autóját is, amit kiállításokra, találkozókra visz.

Tóth Máté magánéletében nagycsaládra, munkájában tisztiiskolára és szakmai előmenetelre vágyik. Mindezt hosszú távon Félegyházán képzeli el, mert szerinte ez egy nyugodt, békés város.




 

Kövessen minket a Facebookon is!