Helyi hírek 2016. május 10. 09:30

A múzeumban versengtek, a tereken örömzenéltek a fúvósok

Képgaléria
A múzeumban versengtek, a tereken örömzenéltek a fúvósok
Hat ifjúsági fúvószenekar vendégeskedett Kiskunfélegyházán május 7-én az első alkalommal meghirdetett Duna-Tisza Közi Ifjúsági Fúvószenekari Találkozón és Versenyen. Az együttesek délelőtt a Kiskun Múzeumban adták elő versenyprogramjukat, délután pedig Félegyháza városrészeiben tartottak koncertet. Az örömzene a Petőfi téren közös produkcióval zárult, ahol a zsűri a versenyeredményt is ismertette.

A zsűri elnöke Szabó Ferenc, Hidas Frigyes Díjas karmester gratulált valamennyi zenekarnak a színvonalas produkciókért. A rendezőknek is megköszönte a szervező munkát, a verseny és a fellépések gördülékeny lebonyolítását. Ahogy fogalmazott: a kiskunfélegyházi verseny és fesztivál a város fúvós hagyományaihoz méltóan rendezték meg.

Az elnök elsőként a zsűri különdíját adta át a Kiskunhalasi Városi Fúvószenekarnak, a több generáción átívelő példás zenekari együttműködésért.

A helyi fúvós utánpótlás - folyamatosan megújulni tudó neveléséért - Félegyháza város különdíját a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekarnak ítélte. A díjat Csányi József polgármester adta át.

A legjobb repertoárért járó különdíjat a Hajósi Ifjúsági Fúvószenekar vehette át.

A versenyprogramban egy kötelező darabot is elő kellett adni. A zenekarok Balázs Árpád, „Kockásfülű muzsika”, vagy „Magyar rondó” című darabját választhatták. Ezt a feladatot a zsűri értékelése szerint a Hajósi Ifjúsági Fúvószenekar teljesítette a legjobban. Az ezért járó díjat az Erkel-díjas zeneszerző, Kiskunfélegyháza díszpolgára, a rendezvény díszvendége adta át.

A hajósi zenekar vezetőjét, Czipták Zsoltot azonban még többször is a pódium elé szólították. Előbb a legjobb karnagynak járó elismerést vehette át, majd pedig a zenekarának az első helyezéséért járó díjat és oklevelet.

A hangulatos fúvószenekari verseny második helyezettje a kisteleki id. Vándor Rudolf Fúvószenekar lett. A harmadik helyezésért járó elismerést a Kalocsai Fúvószenekar vehette át a zsűri elnökétől.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!