Helyi hírek 2016. május 10. 11:30

Elismerték a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó rendőröket

Elismerték a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó rendőröket
Április 24-ét, Szent György napját 1992 óta a Rendőrség Napjaként ünnepeljük Magyarországon. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság április 21-én, csütörtökön rendezte meg Kecskeméten, a Három Gúnár Rendezvényházban a rendőrnapi állománygyűlést. Az ünnepségen több mint 130-an vehettek át elismerést és jutalmat. Ők azok, akik a rendőrség patrónusához méltó, kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtottak – hangzott el a köszöntőben. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság személyi állományából tizenketten kaptak elismerést. Sorozatunkban őket mutatjuk be, ezzel is tisztelegve a rend őreinek áldozatos munkája előtt.

2015-ben Kiskunfélegyháza város közrend és közbiztonsága érdekében kifejtett kimagasló munkája elismeréseként Kiskunfélegyháza önkormányzata elismerésben részesítette a szolgálati feladatok kiemelkedő teljesítéséért a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság tiszti szolgálatirányítóját, csoportvezetőjét, Sándor Ferenc főhadnagyot. Az elismerést Csányi József polgármester adta át.


Sándor Ferenc rendőr főhadnagy

Katonai gimnázium után végezte el a rendőr szakközépiskolát Szegeden, 2001-ben. Azóta, immár 15 éve folyamatosan Félegyházán teljesít szolgálatot. Volt járőr, járőrvezető, majd miután 2008-ban elvégezte a Rendőrtiszti Főiskolát, ügyeletes tiszt. 2014. januárjában a belső átszervezés következtében megszűnt ez a beosztás, így tiszti szolgálatirányító, csoportvezető lett.

– A tiszti szolgálatirányító fogja össze a félegyházi rendőrkapitányság illetékességi területén szolgálatot teljesítő, összes közterületen tartózkodó egyenruhás járőr munkáját, tervezi a szolgálatvezénylést, koordinálja és segíti, hogy ki, hol, milyen feladatot végezzen, biztosítja a szükséges technikát. A tett intézkedésekről jelentést tesz, azok szakszerűségét és jogszerűségét ellenőrzi, az írásos munkák revízióját végzi. Hatan vagyunk a félegyházi rendőrkapitányságon ebben a munkakörben, és ha szükséges, járőr munkát is ellátunk – avat be a részletekbe a főhadnagy, aki szerint ebben a pozícióban a gyors döntéshozatal az egyik legfontosabb képesség. Ehhez azonban alapos elméleti felkészültségre, a jogszabályi háttér pontos ismeretére és a változások folyamatos figyelemmel kísérésére van szükség.

Sándor Ferenc nagy hangsúlyt fektet a sportra is. Nem csak azért, hogy fizikailag jó kondícióban tartsa magát, de a stressz levezetésében is hasznát veszi a küzdősportnak, a focinak, a futásnak és az úszásnak. Tervei között szerepel, hogy a szolgálatirányító tevékenységgel kapcsolatban szakmai továbbképzéseken fejlessze elméleti tudását. Mint mondja, ez egy „fiatal” munkakör és tevékenység, aminek tökéletesítésében izgalmas kihívás részt venni. A jelenlegi elismerést visszaigazolásnak tekinti arra, hogy ez a folyamat jó úton halad Félegyházán.





 

Kövessen minket a Facebookon is!