Program 2016. május 11. 07:30

A VII. Rocktábor nagyobb lesz, mint valaha!

Képgaléria
A VII. Rocktábor nagyobb lesz, mint valaha!
Öt kiskunfélegyházi általános iskolába látogatott el május 9-én a tavalyi Rocktábor felfedezett zenekara, a tehetséges 14-15 évesekből álló Shelters együttes, hogy népszerűsítse a Rocktábort. A zenekart nagy siker fogadta mindenhol, gyermektársaik a lendületes koncertek után autogram-kérésekkel rohamozták meg kicsi "rocksztárjaikat". Szabó Imike, a Rocktár 8 éves dobzsenije egy meglepetés dobszólóval ejtette ámulatba a fiatalokat, aki idén először fog részt venni a táborban, de már nyugodtan alapíthatna saját zenekart tudása alapján.

Hetedik alkalommal rendezi meg a Plain-Rock Egyesület június 20-a és július 22-e között a hagyományos, már-már "legendás" Rocktábort. A tábor résztvevőit és oktatóit az élőzenei önkifejezés, a színpadi, közösségi és zenekari élmény vezérli végig a hét során, ami egy színvonalas táborzáró koncertbe torkollik. A növendékek nem a zenetanulás "száraz" alapjaival ismerkednek a táborban, hanem elsősorban a hangszerhasználat és az együttzenélés szakmai felügyeletű örömeit élik át, ami rendszerint meghozza kedvüket, hogy az év folyamán is részt vegyenek oktatásainkon, használják a próbatermeket.

A tábor nem igényel a résztvevőitől semmilyen zenei előképzettséget vagy saját hangszert. A folyamatos zenei oktatás, hangszeres és próbatermi órák mellett színes, érdekes és hasznos foglalkozások is várják a kis rockerpalántákat. A tömegrendezvények viselkedési és katasztrófavédelmi előírásaitól a stúdiólátogatáson keresztül, a CD-borító készítésen és dalszövegíráson át, az új  és értékes hangszerek beüzemeléséig és hangtechnika kezeléséig sok sok értékes tapasztalatot szerezhetnek az élőzene varázslatos világából.

A komoly érdeklődés hatására a tábor négy turnusban 140 növendéket vár, ami meghaladja az elmúlt években megszokott létszámot. Köszönhető ez annak, hogy első Rocktáborosok immár tapasztalt zenészként, vagy akár kisegítő oktatóként vannak jelen, hozzájuk pedig egyre több új növendék csatlakozik az első turnusokban. A tábor heteit látványos zárókoncertek koronázzák meg péntek esténként, ahol a növendékek megmutatják, hogy milyen dalokat tudtak átírni, áthangszerelni is zenekaraikkal előadni a turnus folyamán. 

Az elmúlt évek alatt számos támogatója akadt a Plain-Rock Egyesületnek, mely ezúton mond köszönetet a segítségért a szegedi Forte Music hangszer nagykereskedésnek, a Cort gitárok és Peavey erősítők forgalmazójának, a Szegedrums dobkereskedésnek és a ceglédi Artbeat dobverőgyártónak az évek óta tartó és bőséges hangszer- és kiegészítő Rocktábor támogatásért.

Időpontok:

1. turnus 8-11 éves korig: június 20-tól 24-ig, naponta 9-től 16:30-ig

2. turnus 8-11 éves korig: június 27-től július 1-jéig, naponta 9-től 16:30-ig

3. turnus 11-14 éves korig: július 11-től 15-éig, naponta 9-től 16:30-ig

4. turnus 14 éves kortól: július 18-tól 22-éig, naponta 9-től 16:30-ig

 

Záró koncertek:

1. turnus záró koncert: június 24., péntek 18.00, Rocktár - ingyenes

2. turnus záró koncert: július 1., péntek 18:00, Rocktár - ingyenes

3. turnus záró koncert: július 15., péntek 18:00, Rocktár - ingyenes

4. turnus záró koncert: július 22., péntek 18:00, Kiskun Múzeum - belépős 




 

Kövessen minket a Facebookon is!