Helyi hírek 2016. május 11. 14:30

NAV-ügyfélszolgálat a könyvtárban

Képgaléria
NAV-ügyfélszolgálat a könyvtárban
Közeledik a személyijövedelemadó-bevallás benyújtási határideje, május 20-a. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bács-Kiskun Megyei Adóigazgatósága idén is működtet ebben az időszakban kihelyezett ügyfélszolgálatot Bács-Kiskun megye könyvtáraiban.

Május 10-én, kedden a NAV munkatársai a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban várták az adózókat. A könyvtár kamaraterme már kora reggel zsúfolásig megtelt ügyfelekkel. A nap folyamán folyamatosan érkeztek azok az adózók, akik a szakemberek közreműködésével ellenőrizni szerették volna a már előre elkészített személyijövedelemadó-bevallásukat, és korrigálhatták az esetleges hibákat. Az elkészült bevallásokat a helyszínen le is adhatták. A NAV munkatársai szakszerű tájékoztatással segítették az adózókat.

Kállainé Vereb Mária, a könyvtár igazgatója elmondta, hogy a könyvtárak kiválóan alkalmasak a lakossági ügyintézés segítésére, ezt jól mutatja a mintegy 10 éves együttműködés a NAV munkatársaival.

A városi könyvtárban idén már másodszor tartott kihelyezett tájékoztatást az adóhivatal. Márciusban az őstermelőket és családi gazdaságokat érintő 2016. évi adóváltozásokról szóló tájékoztatóra került sor, melyet Szabó Gábor, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal osztályvezetője tartott. Most pedig az adóbevallással kapcsolatos kérdésekre kaphattak választ az érdeklődők. Ezen a napon 121 adózó ügyét intézték a szakemberek.

V. K.






 

Kövessen minket a Facebookon is!