Helyi hírek 2014. május 5. 12:13

Digitális nyelvi program

Digitális nyelvi program
A Kiskunfélegyházi Középiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium 6 éve működteti a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatását és szakmához jutását segítő Arany János Kollégiumi-Szakiskolai Programot. Az Arany János Tehetséggondozó, illetve az Arany János Kollégiumi Program társprogramja keretében három éve megrendezésre kerülő Digitális Nyelvi Verseny célja, hogy közel egy tanéven át versenyszituációt teremtsen az angolt és németet tanuló diákoknak, és hogy a diákok komplex rálátást nyerjenek az adott idegen nyelv nyelvtani problémáira.

Az iskola kezdetektől fogva készít fel tanulókat erre a nemes megmérettetésre. Minden évben angol és német nyelvből is 4-5 fő készül októbertől márciusig és eddig minden alkalommal mindegyik tanulónk bejutott az áprilisi budapesti döntőbe, amit az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum épületében rendez az Arany János Programiroda.

A verseny a Mentors Digitális Nyelvoktató Rendszeren keresztül valósul meg, ami azt jelenti, hogy az egy hetes – tanár által irányított - felkészülést követően a tanulók egy webes tesztet töltenek ki az előzetesen feldolgozott nyelvtani témában.

Idén a döntőbe a három programból (AJTP, AJKP és AJKSZP) összesen több mint 100 tanuló méretetett meg és a hat AJKSZP-s dobogós helyezésből 5-öt a félegyházi Kossuth Lajos Középiskola programosai hoztak el:

Angol nyelvből:

I. helyezés Tapodi István 1/11/7 osztályos eladó tanuló (Kossuth Szakképző)

II. helyezés: Nagy Sándor 1/11/7 osztályos eladó tanuló (Kossuth Szakképző)

III. helyezés: Ferencz Mónika 2/12/D osztályos pék-cukrász tanuló (Mezőgazdasági Szakképző)

Német nyelvből:

II. helyezés: Vincze Irén 2/12/D osztályos pék-cukrász tanuló (Mezőgazdasági Szakképző)

III. helyezés: Szarka Krisztina 2/10/4 osztályos eladó tanuló (Mezőgazdasági Szakképző)

Felkészítők:

angol: Huszka Zsolt (tanár, kollégiumi nevelőtanár, AJKSZP programgazda)

német: Daróczi Anita (csoportvezető, nyelvtanár)

 

Kövessen minket a Facebookon is!