Helyi hírek 2016. május 11. 18:55

Japán nagykövete ajánlja a befektetőknek Félegyházát - videóval

Képgaléria
- Megismerve a város vállalkozásait, az ipari parkban lévő lehetőségeket, komoly szándékomat fejezem ki, hogy mindent megteszünk azért - önökkel együttműködve -, hogy ide vonzzuk a japán cégeket – mondta Őexcellenciája Kosuge Junichi, Japán rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövete május 11-ei félegyházi látogatásán az IBV Hungária Kft.-ben megtartott sajtótájékoztatón.

A nagykövet kiskunfélegyházi látogatásán megtekintette az IBV gyáregységét, ahol Czinege Gábor mutatta be az 1993-ban indult vállalkozást. Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy a cég 50 fővel kezdte meg működését, ma már több mint 500 főnek biztosít munkalehetőséget. Az elmúlt 25 év alatt Európa egyik vezető por- és páramentes ipari lámpatestek gyártóivá váltak. Termékeik 90 százalékát exportpiacon értékesítik, több mint 40 országban.

A gyárlátogatás utáni sajtótájékoztatón Csányi József arról szólt, hogy a városnak nem titkolt célja volt, hogy a város bemutatása mellett, a nagykövet úron keresztül bemutassák Japán befektetőinek a kiskunfélegyházi lehetőségeket. Emellett lehetőséget teremteni az itt működő vállalkozásoknak arra, hogy exporttevékenységükkel Japán felé is nyitni tudjanak.

A sajtótájékoztatón Őexcellenciája Kosuge Junichi megköszönte a találkozás lehetőségét, azt hogy a délelőtt folyamán több helyi cég munkáját megismertették vele. Úgy fogalmazott, hogy az itt működő vállalkozások ígéretesek lehetnek Japán számára is. Az összegyűjtött tapasztalatokat továbbítani fogja a japán befektetői cégek felé.

A Magyarországról Japánba történő exporttal kapcsolatosan úgy látom, hogy vannak komoly lehetőségek. Japán távoli ország, de a nagyon jó minőségű termékekre még akkor is, ha drágák, van kereslet – mondta el.

Városbeli élményeiről így szólt a nagykövet: volt alkalmam megtekinteni a városközpontot, és a Petőfi- emlékházat, ahol sokat tanultam a költőről. Nagyon tetszett a tekerőlantos fogadtatás. Kiskunfélegyháza nagyon szép, jó hangulatú város. Nagyon jó volt itt lenni.

s. r.

Fotó: Kürti László



 

Kövessen minket a Facebookon is!