Helyi hírek 2016. május 13. 13:30

Elismerték a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó rendőröket

Elismerték a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó rendőröket
Elismerték a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó rendőröket Április 24-ét, Szent György napját 1992 óta a Rendőrség Napjaként ünnepeljük Magyarországon. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság április 21-én, csütörtökön rendezte meg Kecskeméten, a Három Gúnár Rendezvényházban a rendőrnapi állománygyűlést. Az ünnepségen több mint 130-an vehettek át elismerést és jutalmat. Ők azok, akik a rendőrség patrónusához méltó, kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtottak – hangzott el a köszöntőben. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság személyi állományából tizenketten kaptak elismerést. Az alábbiakban őket mutatjuk be, ezzel is tisztelegve a rend őreinek áldozatos munkája előtt.

Borsi Sándor főtörzsőrmester

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője tárgyjutalomban részesítette Borsi Sándor r. főtörzsőrmestert, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály, Körzeti Megbízotti Alosztályának körzeti megbízottját.

2007-ben végzett Szegeden, a rendészeti szakközépiskolában, még ebben az évben Budapesten, Zuglóban szerelt fel. 2008 februárjában került Félegyházára, 2014 óta itt is él.

– A járőrszolgálati alosztályról 2009-ben a bűnügyi osztályra kerültem, 2011 óta pedig a körzeti megbízotti osztályon teljesítek szolgálatot. Félegyháza területén vagyok körzeti megbízott. Ez a munka az emberekkel való kapcsolattartásra épül. Részt veszünk a járőrözésben, mi foglalkozunk az elővezetésekkel, és a helyismeretünkkel segítjük a többi osztály munkáját. Sokszor a puszta jelenlétünk elég ahhoz, hogy megelőzzük a garázda cselekményeket, a fiatalok éjszakai randalírozását, vagy hogy elsimuljon egy-egy családi perpatvar – foglalja össze Borsi Sándor, aki szerint Kiskunfélegyházán jó az emberek biztonságérzete. Ennek oka többek között az, hogy kiemelt erőszakos bűncselekmény nagyon ritkán fordul elő, és a közbiztonság kül- és belterületen egyaránt jónak mondható. E mögött pedig a rendőrök, a mezőőrök és a polgárőrök összehangolt munkája áll.

Borsi Sándor szerint ezen a pályán különösen fontos az összetartás. Ő is sokat köszönhet társának, Steirich Norbert címzetes zászlósnak, akivel kölcsönösen segítik egymás munkáját. Ahogy a főtörzsőrmester fogalmaz: a kapitányság minden egyes dolgozója komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy élhető legyen ez a város. Olyan élettér, ahol az emberek biztonságban és nyugalomban élhetnek.




 

Kövessen minket a Facebookon is!