Helyi hírek 2016. május 15. 13:45

Madárkertet avattak a Kossuthvárosi Óvodában

Képgaléria
Madárkertet avattak a Kossuthvárosi Óvodában
Családi napra várta a gyerekeket és szülőket május 14-én a Kossuthvárosi Óvoda. A sok-sok játékos foglalkozás, sütizés és falatozás mellett a madárbarát intézményben ezen a napon került sor a „PICINKERT” avatására is. A szépen kialakított madárkertben 12 madárral ismerkedhetnek a gyerekek, és azok a kossuthvárosiak, akik betérnek egy kis pihenésre, kikapcsolódásra.

A madárkert avatásán Timafalvi Lászlóné intézményvezető és Meizl Ferenc, a Madárbarát Klub vezetője köszöntötte rövid tájékoztatóval a gyerekeket és szüleiket. Dr. Kiss Ákos Csaba, a körzet önkormányzati képviselője pedig játékadománnyal lepte meg a lelkes madárbarát közösséget.

Timafalvi Lászlóné elmondta, hogy a madárbarát óvoda nevelési programjának köszönhetően az apróságok ismerik a madarakat. Tudják a felépítésüket, költési, viselkedi szokásaikat. Tisztában vannak azzal is, hogy melyek a költöző madarak, az itt telelőkről pedig igyekeznek gondoskodni. A gyerekek legkedvesebb madárkája a cinege, a most átadott madárkert ezért is kapta a „PICINKERT” nevet.

A PICINKERT létrehozását segítette a Magyar Madártani Egyesület, Meizl Ferenc  ny. iskolaigazgató, a Kiskunfélegyházi MME helyi szervezetének vezetője, KEFAG-ZRT Bugac, a Bács-Wood KFT, Gyenes Szabolcs asztalos, Rátkai Zsuzsanna festőművész, a szülők közül Seres Rita, Nemes Zoltán, Kiss László és Nánási János nagypapa.

s. r.




 

 

Kövessen minket a Facebookon is!