Sport 2016. május 17. 16:15

Döntőbe jutott az Astra (videóval)

Képgaléria
Nem kegyelmezett ellenfelének, 7-2-re legyőzte a Miskolci-Vénuszt, így bejutott a női futsal NB I fináléjába az Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls. A sikerből Nagy Anett négy találattal vette ki részét. Mellette Balázs Eszter, Dikanová Dominika és Szabó Nóra zörgette meg a vendégek hálóját. Az Astra esélyt sem adott ellenfelének, bő 10 perc után 3-0-ra vezetett, a miskolciak csupán 6-0-át követően szépítettek. A döntőben a győri Árkád ETO vár az Astrára, az első mérkőzést Kiskunfélegyházán rendezik meg.

A miskolci 3-3 után nyílt, izgalmas visszavágóra lehetett számítani a női futsal NB I elődöntőjének második mérkőzésén. Az első találkozón háromgólos hátrányból állt fel az Astra, ebből kifolyólag fontos volt, hogy ki szerzi meg a visszavágó első gólját.

Erre mindössze 4 percet kellett várni, Nagy Anett és Balázs Eszter találataival hamar kétgólos előnyre tett szert az Astra. (2-0)

A lendület a későbbiek során sem hagyott alább, az Astra összeszedetten védekezve gyors és pontos ellenakciókat épített. Nagy Anett jól tartotta meg a felpasszolt labdákat, vezetésével a félidőre közepére háromra duzzadt a különbség. (3-0)

Ekkor még halvány reménysugárban bízhattak a vendégek, no meg abban, hogy esetleg megismételhetik az Astra miskolci feltámadását, ez azonban elmaradt. Az Astra ezúttal esélyt sem hagyva folytatta a gólok sorát, a második félidő elején Nagy Anett használta ki okosan ziccerét. (4-0)

A vendégek egyre inkább kitámadtak, hiába gyakoroltak nyomást az Astrára, nem tudták feltörni védelmüket. A játék az Astrának kedvezett, Nagy Anett sokadik megindulását követően Szabó Nóra érkezett jó ütemben és fejezte be góllal az akciót. (5-0). Néhány perccel később pedig Dikanová Dominika értékesítette közelről ziccerét. (6-0)

Ekkor már vészkapussal támadtak a miskolciak, ami mindkét csapat előtt több helyzetet eredményezett. Szépíteniük is sikerült, a hajrában 6-2-re felzárkóztak, de az utolsó találatot az Astra szerezte. A kiváló formában játszó Nagy Anett a 39. percben belőtte negyedik gólját. (7-2)

 

A visszavágón nem volt kérdéses az Astra továbbjutása, Dombó János tanítványai a Győrrel találkoznak a fináléban.

 

Értékelések:

Nagy Anett (játékos, Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls)

- Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, Miskolcon 3-3-at játszottunk, 3-0-ról álltunk fel. Nehéz találkozót vártunk, jó taktikát választott az edzőnk, ami a végeredményen is látszik. Boldog vagyok, gratulálok az egész csapatnak. Ha a Győr ellen is úgy játszunk mint most, akkor győzhetünk.

 

Thür Antal (erőnléti edző, Miskolci-Vénusz NFSE)

- Nem erre számítottunk, de a jobban játszó Astra megérdemelten jutott a döntőbe. Miskolcon 3-0-nál esélyünk adódott a negyedik találatra, amivel nem éltünk. Lélekben hamar feladtuk a mérkőzést, talán ezért alakult ki ekkora különbség. Játékosállományban erősebb az Astra, nekünk az elődöntő is siker. Bízom benne, hogy a harmadik helyet megszerezzük. Az első találkozón Nagy Anett semlegesítését megoldottuk, most ez nem sikerült, csak gratulálni tudok az Astrának. Hasonló hangulatú mérkőzésekkel népszerűsíthetnénk a sportágat, köszönöm a szurkolóknak, hogy ilyen messzire is elkísérték a csapatot.

 

Dombó János (vezetőedző, Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls)

- Számtalan meglepetés született a női futsal NB I rájátszásában, szerencsére sikerrel abszolváltuk a mérkőzéseket, döntőt játszhatunk. Óriási dolognak tartom a fináléba kerülést, a nyáron alaposan átalakult a keretünk, ami után sokan azt gondolták, hogy középcsapat leszünk. Összeszedtük magunkat és megérdemelten jutottunk a döntőbe. A Miskolc kiváló együttes, az első találkozón jó napot fogtak ki, mi kevésbé. Ennek ellenére 3-0-ról felálltunk, a 3-3 bravúrnak számított, főleg annak tükrében, hogy a DVTK az előző körben a Hajdúböszörményt legyőzte. A játék minden elemében jobbak voltunk, készülünk a Győr ellen. Ki-ki mérkőzés lesz, Kiskunfélegyházán játsszuk az első találkozót.

 

Nő futsal NB I Elődöntő visszavágó 05.14.

Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls - Miskolci-Vénusz NFSE (3-0) 7-2

Gólszerzők: Nagy Anett 4. p., 11. p., 23. p., 39. p., Balázs Eszter 4. p., Szabó Nóra 27. p., Dikanová Dominika 31. p., ill. Boros Kinga 33. p., Kresák Katalin 39. p.,

 

Női Futsal NB I Elődöntő 1. mérkőzés (Miskolc 05. 01.)

Miskolci-Vénusz NFSE - Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls (1-0) 3-3

Továbbjutott az Astra (10-5)

 

Másik elődöntő:

Szekszárdi UFC - Árkád ETO 1-1

Árkád ETO – Szekszárdi UFC 4-3

Továbbjutott az Árkád ETO (5-4)

 

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!