Helyi hírek 2014. május 5. 16:37

Milyen érzés érettségizni?

Képgaléria
Milyen érzés érettségizni?
Félegyháza iskolavárosi múltját és remélt jövőjét idézi a sok ünneplőbe öltözött, izgatott fiatal, akik számára lezárul egy korszak. Az írásbeli vizsgákkal elkezdődött az érettségi. Körkérdésünk az első benyomásokra és az érettségi utáni elképzelésekre vonatkozott.

Évi (18)

Akármennyire is tartottam tőle, szerencsére kellemesen csalódtam: könnyű volt. Nem kellett volna annyira izgulni. Jó eredményekre számítok kivétel nélkül, minden tárgyból. OKJ-s képzéseket néztem ki magamnak, amelyekhez szükség lesz az érettségire, fitnesz-wellness vagy kommunikációs szakon szeretnék továbbtanulni.

Kriszti (21)

Nem volt túlságosan nehéz, de azért előfordultak fogós kérdések is. Valami ilyesmire számítottam, de még korai lenne az összes vizsgáról nyilatkozni. Munka mellett készültem, sokat tanultam, és úgy éreztem – és mondták is –, hogy szükség van az érettségire, ez elengedhetetlen a mai világban.

Martin (18)

Rázós volt, de kicsit még ennél is nehezebbre számítottam. Sok tavalyi és korábbi vizsgafeladatot nézegettünk és megoldottunk, ez jó felkészülésnek bizonyult. Megtettem minden tőlem telhetőt. Szeretnék szakmát tanulni, és majd a vendéglátásban elhelyezkedni, ehhez szükség van az érettségire.

Brigi (23)

Nem akarom elkiabálni, de úgy érzem, hogy eddig jól sikerült, és ezután sem lehet baj. Jóval nehezebbre számítottam, sokat tanultam. Szakmám van, dolgozom, de úgy gondoltam, hogy munka mellett is meg kell szereznem az érettségit.

Béla (19)

A vártnál könnyebbnek bizonyult, de viszonylag sokat készültem, és 4 évnyi tanulás után nagy meglepetéseket nem okozhat az érettségi. Remélem, hogy jók lesznek az eredmények. Közgazdasági érettségivel szakirányban szeretnék továbbtanulni, érdekel a gazdaság, a kereskedelem és a marketing.

tli

A körkérdés támogatója a PROFINAILS COSMETICS ZRT.

Kövessen minket a Facebookon is!