Helyi hírek 2016. május 15. 16:00

Sok gyerek, nagy család, jó közösség

Képgaléria
Sok gyerek, nagy család, jó közösség
Családi napot tartottak a nagycsaládosok május 14-én a Szakmaközi Művelődési Házban. A 25. évfordulóját ünneplő egyesület gazdag programmal várta tagjait. Az esős idő sem ment a játék rovására, a résztvevők együtt egy vidám nagycsaládot alkottak.

Ünnepi programokkal fogadta a családi napjára érkező tagjait a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete. A huszonöt éves szervezetet Balla László alpolgármester mellett Rókus Tibor a Szakmaközi Művelődési Ház igazgatója, Kardosné Gyurkó Katalin a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) új elnöke, és Csitos Györgyné, az egyesület alapítója köszöntötte, melyet követően Tarnóczki Sándorné, a félegyházi egyesület vezetője az elmúlt 25 év eseményeit foglalta össze.

A mintegy 170 családot számláló helyi szervezet összejöveteleivel a közösségépítésre, és a NOE alapszabályának megfelelő céljai megvalósítására is törekszik, úgy mint az élet és az anyaság tisztelete, és a jövő generációjáért érzett felelősség. Az egyesület közhasznúvá válásával újabb ajtók nyílnak meg előttük, mellyel a jövőben szélesebb körben tudják majd munkájukat népszerűsíteni – foglalta össze munkájukat Tarnóczki Sándorné, a helyi egyesület vezetője.

A családi napon az egyesületi tagokkal közös szervezésben sok játék, mesemondás, és kézműves foglalkozás várta a résztvevőket, délután pedig egy közös mozira vártak mindenkit. Vidám nyüzsgésben telt a nap, ahol a huszonöt évnek köszönhetően már a második generáció is meg tudott jelenni saját nagycsaládjával.

A Nagycsaládosok Egyesületét Kardosné Gyurkó Katalin elnök egy folyamatosan megújuló szervezetnek nevezte, ahol mindig vannak kisgyermekek. Az ötgyermekes anyuka, aki a nemrég vállalt tisztségét szolgálatnak tartja, köszöntőjében az országos egyesületet a testhez hasonlította, melyben a szív dobog, a helyi szervezetek pedig a végtagok, melyek nélkül azonban a test mozdulatlan lenne.

 - Együtt erősek, együtt tartoznak egy nagy közösséghez, ami több mint 70 ezer embert jelent – hangsúlyozta. A feladatok megoldása otthon is szervezettséget igényel, a családban a nagyobb gyermekek is részt vesznek már a házi munkában. A nagy család valóban áldozat, de soha nincs annyi nehézség, hogy nemet mondjunk az életre. A család segít abban, hogy mindenki kibontakoztassa a szárnyait, és repülni tanuljon, mégpedig a családja oltalmában, biztonságosan – tette hozzá.

K.G.

Fotó: Kiss Gabriella





 

Kövessen minket a Facebookon is!