Helyi hírek 2016. május 17. 07:30

Eredményes tavasz a József Attila iskolában

Képgaléria
Eredményes tavasz a József Attila iskolában
„A tudás életet menthet” jelmondattal hirdették meg idén a Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt, amelyet április 6-án rendeztek a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon. Az iskola csapata a II. helyet szerezte meg. A csapat tagjai: Horváth Soma, Miklán András, Radics Dániel, Szénási Zoltán. Felkészítő tanáruk: Dinnyés-Kis Zsuzsanna - tájékoztatta szerkesztőségünket Csollár Géza tanár.

Csongrádon április 15-én rendezték meg a CSTÁI Galli János Általános Iskolája és Alapfokú Művészeti Iskolájában a VII. Föld, víz, levegő megyei és regionális természetismereti és környezetvédelmi versenyt. A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola székhelyintézményének 5. és 6. osztályos tanulókból álló csapata az V. helyen végzett a régióban. A csapat tagjai: Besze Kornél, Molnár Noémi, Radnóti Kamilla, Szolnoky Anna. Felkészítő nevelők: Dinnyés-Kis Zsuzsanna, Vásárhelyiné Ficsór Katalin.

 


Az idei tanévben nyolcadik alkalommal került sor a Dr. Csizmazia György Regionális Természettudományi Emlékversenyre a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolában április 18-án a reál munkaközösség szervezésében. A rendezvényt Dr. Kása Zsuzsanna, a Kiskunfélegyházai Tankerület igazgatója nyitotta meg. A zsűri elnöke Molnár Katalin, a Móra Ferenc Gimnázium tanára volt. A megmérettetésre a város általános iskoláiból, valamint Csongrádról, Pálmonostoráról és Szegedről érkeztek csapatok. A Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola az I. helyen, a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola Platán Utcai Tagintézménye a II. helyen, míg a Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola a III. helyen végzett.

A különböző elméleti és gyakorlati kérdések, valamint a színes, érdekes kísérletek segítségével kalandoztak el a gyerekek a természettudományok világában.



A kecskeméti Arany János Általános Iskola 23. alkalommal rendezte meg a Varjú Lajos Természettudományi Emlékversenyt március 22-én, amelynek az eredményeit áprilisban kapta meg a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola. A versenyen a székhelyintézmény 19 tanulója vet részt. A legjobb eredményeket a következő tanulók érték el:

5. évfolyamon matematikából  Kurucz Máté, természetismeretből  Besze Kornél.

6. évfolyamon matematikából Tóth László, informatikából Zana Laura, természetismeretből Bodor János.

7. évfolyamon matematikából   Miklán András, informatikából Tóth Patrik, fizikából Szegedi Gergő, kémiából Miklán András, biológiából és földrajzból Tóth Patrik.

8. évfolyamon informatikából Jantyik János, biológiából Janytik János és Bánfi Tibor, földrajzból Bánfi Tibor, matematikából és kémiából Bálint Levente.

A felkészülésben segítő pedagógusok: Bereczné Görög Márta, Csollár Géza, Dinnyés-Kis Zsuzsanna, Eszik Zoltánné, Kemény Csaba, Lajkóné Solymosi Marianna, Vásárhelyiné Ficsór Katalin, Vidácsné Fazekas Éva.



 

Kövessen minket a Facebookon is!