Helyi hírek 2016. május 18. 09:30

Kinyitotta kapuit a Gyermeksziget a strandon

Képgaléria
Kinyitotta kapuit a Gyermeksziget a strandon
Május 17-én a Városalapítók Napja rendezvénysorozat kezdetén ünnepélyes keretek között adták át a Városi Strand és Uszoda gyermekszigetét. Az ingyenesen használható új sziget homokfövenyén sok-sok játék várja a strandoló gyerekeket, de a szezon ideje alatt ezen a helyszínen több rendezvény és koncert is színesebbé teszi a strandon eltöltött időt.

Az átadó ünnepségen Csányi József polgármester elmondta, hogy a gyermekek megérdemlik ezt az új játszóteret, mivel részt vállaltak kialakításában: kezük munkájának köszönhetők például a háttérfal színes, látványos festményei. A polgármester arról is szólt, hogy a város fontosnak tartja a strand fejlődését, ezért ebben az évben mintegy 100 millió forintot fordítanak a régi épületegyüttes felújítására. A város nevében oklevéllel köszönte meg a gyermeksziget kialakításában közreműködő fiatalok és a támogató vállalkozások, magánszemélyek munkáját.

Mielőtt a jelenlévő gyerekek birtokba vették a játékteret, a Batthyány iskola 4. és 5. osztályos tanulói szórakoztatták kedves műsorral és tánccal a megjelenteket.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!