Helyi hírek 2016. május 18. 16:30

Egynyáriak és évelők városszerte

Képgaléria
Egynyáriak és évelők városszerte
Egyenként 6-6 muskátlival 90 darab cserép kerül fel idén a félegyházi villanyoszlopokra, 10 virággúlában összesen 1300 növény, és mintegy 10 ezer tő egynyári virág színesíti majd a köztereket, amelyeket folyamatosan ültetnek be ezekben a napokban – tudtuk meg Pásztor Ferencnétől, a Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény szakmai asszisztensétől.

– Idén a köztéri növények pótlására is szánt pénzt az önkormányzat. Ennek köszönhetően több helyen pótoljuk, újraültetjük a területeket, így például a Móravárosban a közparkban, és az orvosi rendelő környékén, továbbá az Ótemplomnál és a Móra téren is megújított felületeket találnak a járókelők – mondta el a szakember.

A Spárnál lévő körforgalom betelepítése tavaly megkezdődött, idén pedig új növényekkel színesedik. Az évelőket, cserjéket, fásszárú növényeket úgy válogatták össze, hogy különböző időpontban boruljanak virágban, ugyanakkor az öntözés és a gondozás is megoldható legyen.

A vasútállomásnál örökzöldek kerültek az egynyáriak helyébe, és a város több pontján – így például a zeneiskolánál, a kéttornyú templomnál, a Petőfi és a Béke téren – virággúlát is kihelyeztek. A polgármesteri hivatal és a Hattyúház elé egyelőre egynyári virágok kerültek, de a tervek szerint ősszel ezek is vegyes virágágyásokká alakulnak.




 

Kövessen minket a Facebookon is!