Helyi hírek 2014. május 6. 12:33

Eltekergett a kisfiú

Eltekergett a kisfiú
Egy szolgálaton kívüli főtiszt talált rá Kiskunfélegyházán a forgalommal szemben kerékpározó kisfiúra.

Csordás József r. őrnagy, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályának vezetője 2014. május 4-én 17 óra 13 perckor szolgálaton kívül családjával Kiskunfélegyháza belterületén közlekedett saját személyautójával. Az Izsáki úton arra lett figyelmes, hogy egy kisgyermek a forgalommal szemben kerékpározik. Mivel a biciklis fiú a sáv közepe felé kormányozott, egy autós csak szokatlanul nagy oldaltávolsággal tudta őt kikerülni, a következő jármű pedig le is fékezett, hogy el ne üsse a magányosan tekerő gyermeket.

Az őrnagy ekkor megállt autójával és a biciklist is megállította. Az 5 éves kisfiú felügyelet nélkül, egyedül kerékpározott, de meg tudta mondani, hogy mi a neve, illetve hogy hol lakik. Kiderült, hogy a rendőr családja ismeri a fiú szüleit, így autójukkal hazavitték a kicsit és biciklijét. 

A gyermek édesapja hálásan megköszönte a közlekedési vezetőnek, hogy megóvta fiát egy esetleges balesettől. Elmondta, hogy csak az otthonuk melletti játszótérre engedte le a gyereket biciklizni és nem is tudott róla, hogy a kicsi eltekergett.

 

Kövessen minket a Facebookon is!