• Kezdőlap
  • Hírek
  • Kultúra
  • „Ha az alkotóhoz nem megy el a látogató, a látogatóhoz megy el az alkotó” - videóval
Kultúra 2016. május 21. 10:00

„Ha az alkotóhoz nem megy el a látogató, a látogatóhoz megy el az alkotó” - videóval

Képgaléria
Ezt a mottót választotta idén a Móra Ferenc Művelődési Központ és a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Közhasznú Egyesülete a Petőfi téren és a ’48-as Szabadságharc szökőkút körül megrendezett „Miénk itt a tér” szabadtéri kiállításának és fesztiváljának. A Városalapítók Hetéhez kötődő kiállítást Csányi József polgármester nyitotta meg május 20-án. A megnyitón közreműködött a Móra Ferenc Gimnázium Mozgásszínháza.

A polgármester köszöntve a megnyitó résztvevőit és a kiállító művészeket, külön üdvözölte a testvértelepüléseinkről, Kikindáról, Tordáról, és Feltreből érkezett vendégeinket.

Egy hagyományteremtő város polgármesterének lenni nagy megtiszteltetés. Öröm, hogy három év kihagyás után tavaly ismét sikerült megrendezni a „Miénk itt a tér” kiállítást, idén pedig már 12. alkalommal találkozhatnak a város lakói és vendégeink kortárs művészeink alkotásaival, kreatív kiállítási szemléletükkel.

Köszönöm a kiállítást megrendező csapat munkáját, a vállalkozói támogatásokat, és bízom abban, hogy a „Miénk itt a tér” még hosszú éveken keresztül meghatározó rendezvénye marad a Városalapítók Hetének – zárta gondolatait Csányi József.

A „Miénk itt a tér” egy szép, modern, mégis igazi félegyházi hangulatot árasztó kiállítása május 29-éig programokkal is várja a látogatókat a Petőfi téren.

23-án (hétfőn) 19 órától a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar ad koncertet. 20.30-tól „Amerikában jártam” címmel Nagy Zsolt gimnáziumi tanár tart digitális élménybeszámolót.

24-én (kedden) 19 órakor „Tűzön kovácsolt hangok” várják az érdeklődőket, akik Fülöp Tibor bemutatóján megismerkedhetnek a doromb készítésével, a hangja sokszínűségével pedig Zsirmik István doromb művész ismerteti meg a közönséget, majd következik a „DJ KORY” zenei performansz.

25-én (szerdán) 16 órától a Kihívás Napja programja várja a térre a fiatalokat és felnőtteket egy kis testmozgásra. 19 órától pedig pihenésként mindenki meghallgathatja az IL Gatto Nero rézfúvós kvintett műsorát.

26-án (csütörtökön) 19 órától a „Hangok a szomszédból” című zenés est várja közönségét.

27-én (pénteken) 20 órakor kezdődik a Plain-Rock Egyesület Rocktár estje.

28-án (szombaton) 15 órától a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola tart családi napot a Petőfi téren, 20 órakor pedig a Kiele Swing Cats koncert veszi kezdetét.

29-én (vasárnap) 9-től 17 óráig gyermeknapra várják a város apróságait.

s. r.





 

Kövessen minket a Facebookon is!