Sport 2016. május 24. 10:30

Negyven éve osztják a pofonokat

Képgaléria
Negyven éve osztják a pofonokat
A sport barátságokat szül, összeköthet egyes településeket. Kikinda és Kiskunfélegyháza közötti testvérvárosi kapcsolat mondhatni az ökölvívásnak köszönhető. A barátság 40 évre nyúlik vissza. Ebből az alkalomból a Városalapítók Hete programsorozathoz kapcsolódóan "baráti pofozkodást" szerveztek a korábbi Petőfi Sándor Iskola tornacsarnokában május 21-én. A ringben ezúttal is sok pofon elcsattant. A versenyt megelőzően ifj. Papp László a 40 éves jubileum alkalmából kupát adott át Kristóf Sándornak, a kikindai ökölvívó delegáció vezetőjének. A kikindaiak ezt követően ugyancsak megemlékeztek az elmúlt évtizedekről. A barátságot Kristóf Sándor és Ladányi Endre, a Papp László Bokszakadémia félegyházi szakosztályának segítője elevenítette fel.

Volt és van is miről nosztalgiázniuk a verseny szervezőinek. Kikinda és Félegyháza közötti barátság a mai napig szorosnak mondható. A kikindaiak mindig örömmel jönnek Kiskunfélegyházára- mondta el Kristóf Sándor. A sport mellett manapság már családi programokat szerveznek, rendszeresen meglátogatják a másik felet.

Negyven év alatt sok szép bokszmérkőzést játszottak a versenyzők - kezdte beszédét Ladányi Endre. Ez a kapcsolat a bokszolók és a város szempontjából is jól alakult. Minden évben tervezünk látogatást, a kikindai Tökfesztivál ugyancsak része az éves programnak, csakúgy, mint a félegyházi városalapítók napja, hete.

A közös programok a mai napig összekötik a településeket, csak remélni tudjuk, hogy sokáig megmarad a barátság - tették hozzá. 

 

 

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!