Helyi hírek 2016. május 21. 17:00

Kockázatok és mellékhatások nélkül segítettek a kórháznak - videóval

Képgaléria
Sokan vettek részt szombaton a Richter Egészségváros által kínált programokon Kiskunfélegyházán, ahol az ingyenes szűréseken és előadásokon szerzett pontokkal kórházunk támogatásához is hozzájárultak. A hosszas sorban állás is azt mutatta, a félegyháziaknak fontos az egészségük, és a kórház jövője is. Néhányan megosztották velünk véleményüket.

Mónus Kata (Nippon Zengo)

A sport számomra nagyon fontos dolog, de egészségünk megőrzéséhez hozzátartozik az egészséges életmód, és a rendszeres szűréseken való részvétel is. A testtömeg-indexemet is gyakran méretem, és igyekszem a normál tartományban tartani, amihez a napi életvitelemmel is hozzájárulok.

 

Pap Jánosné és Pap János

- Azért jöttünk el ma ide, hogy nekünk kórházunk legyen. Jártunk Kecskemétre is, de mivel orvosi kezelés alatt állunk, szeretnénk hogy itt is elérhető legyen az ellátás.

- Rendszeresen járunk szűrővizsgálatokra, odafigyelünk a táplálkozásra, de gyógyszert is kell szednünk. Aki teheti mozogjon, és amit még fontosnak tartok: az életet ne habzsolva éljük, hanem nyugalomban.

 

Szecsődi József

Én rendszeresen járok kontrollokra, részemről a fő cél a segítés, amivel a kórház adományához szeretnék hozzájárulni. A szűrővizsgálatokon jó eredményeket kaptam, a vércukromat, és a vérnyomásomat gyógyszerekkel tartom egyensúlyban. Szerintem az egészséges életmód legnagyobb ellensége a rossz táplálkozás, a kevés mozgás, és a stressz, amit én sportolással, teniszezéssel, futással, vagy kerékpározással tudok kivédeni.

 

Leiz-Vidéki Anett

Testnevelő tanárként látom, hogy a gyerekek között is van aki szívesen sportol, de van aki lustább. Sajnos a szülőknek sokszor az a kényelmesebb, hogy leültetik gyermeküket a számítógép, vagy tévé elé, a gyermek elfoglalja magát, és nem kell vele foglalkozni. Az egészséges táplálkozást sem könnyű a gyermekekkel megvalósítani, de próbáljuk őket arra sarkallni, hogy figyeljenek oda hogy mit esznek.

 

Dr. Nánási Melinda

Fontosnak tartom a mai napot egészségünk védelme és a megelőzés céljából is, másrészt hogy a kórháznak minél nagyobb összeget sikerüljön összegyűjteni. Szakgyógyszerészként azt látom, hogy az utóbbi időben az emberek sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a megelőzésre és az egészségmegóvásra. A tudatos életmódhoz az is hozzátartozik, hogy ezt a lehető legkevesebb gyógyszerrel, étrendkiegészítőkkel próbálják elérni, és a természetes eredetű termékeket keresik.

K.G.

Fotó: Kiss Gabriella

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!