Helyi hírek 2016. május 22. 07:30 Forrás: Sarlós Boldogasszony Templom

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Szentháromság vasárnapja - 2016. május 22. A hét ünnepei: Hétfő - Boldog Apor Vilmos püspök és vértanú emléknapja, Kedd - Szűz Mária a keresztények segítsége emléknapja.

1. Ma (május 22.) délután 5 órakor lesz a Kalmár kápolna búcsúi szentmiséje, melyre szeretettel hívnak mindenkit!

2. A mai és a jövő vasárnapi perselyadományok összegét a Jókai utcai közösségi ház felújítására fordítják. Nagylelkű adományaikat hálásan köszönik!

3. Májusban az esti szentmisék előtt 6 órakor elimádkozzák a lorettói litániát. Kérik, hogy vegyenek részt minél többen ezeken az ájtatosságokon, hogy közösen kérjék mennyei Édesanyánk pártfogását és közbenjárását Egyházunkért, családjainkért és önmagunkért is.

4. Május 24-én, kedden és május 27-én, pénteken 9-től 11 óráig van nyitva a Karitász Jókai utca 1. szám alatti helyisége. A héten ingyenes kiárusítást tartanak.Szeretettel várják az érdeklődőket.

5. Május 26-án, csütörtökön Úrnapja, az Oltáriszentség ünnepe lesz. Este 6 órakor lesz a templomban az ünnepi szentmise, melynek végén indul az úrnapi körmenet a Szent István templom felé. Szeretettel hívják a híveket a közös ünneplésre. Kérik, hogy aki tud virágot vinni az úrnapi oltárok díszítéséhez, szerdán vigye be a sekrestyébe. Csütörtökön a májusi litániát kivételesen ½ 6-kor kezdik.

6. Az elsőáldozási fényképek és DVD-k jövő vasárnap délelőtt megtekinthetők és megvásárolhatók a templom kápolnájában, illetve jó idő esetén a templom oldalánál a kápolna mellett.

7. Május 28-án, szombaton az esti szentmisét a Szent Mónika Közösség szándékára mutatják be. Szeretettel hívják a keresztény édesanyákat és nagymamákat erre a szentmisére, hogy közösen imádkozzanak gyermekeikért és unokáikért.
 

Áldott vasárnapot mindannyiuknak!





 

Kövessen minket a Facebookon is!