Sport 2016. május 23. 18:30

Döntetlennel kezdődött a futsaldöntő - videóval

Képgaléria
Az előzetes várakozásoknak megfelelően nem dőlt el semmi a női futsal NB I bajnoki fináléjának első mérkőzésén, az Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls 3-3-as döntetlent játszott a győri Árkád ETO-val a Kész Arénában. A vendégek megszervezték védekezésüket, az Astra a szokottnál halványabban muzsikált támadásépítésben. Ennek ellenére kétszer is vezetettek, de a győriek 3-2-re fordítottak. Az utolsó percben Gál Tímea büntetőjével alakult 3-3-ra az állás.

A közelmúltban többször összecsapott a két csapat, akadtak Astra -és győri sikerek, de a bajnoki -és kupamérkőzésekből messzemenő következtetést nem lehetett levonni a bajnoki döntő előtt, ilyenkor új párharc kezdődik a finalista együttesek számára.

Az első mérkőzést május 21-én a Kész Arénában rendezték meg. A késő esti időpont ellenére az Astra kezdett frissebben, már a 2. percben előnyhöz jutott Dikanová Dominika góljával. (1-0)

A jó rajt ellenére nem nőtt tovább a bajnoki címvédő előnye, sok esetben pontatlanul játszottak és a helyzetkihasználás sem működött megfelelően. A győriek gyors megindulásokból, ellenakciókból építkeztek, egyenlíteniük is sikerült, igaz csak három percig, Gál Tímea ugyanis újfent vezetéshez juttatta az Astrát a 10. percben. (2-1)

A döntő során nem alakult ki folyamatos játék, sokat állt az óra. Hősiesen védekeztek a győriek, kevés helyet hagytak Nagy Anettnek és társainak.

A vendégek taktikája az eredményesség szempontjából kiválóan működött, két gyors támadás után a második félidő közepére megfordították az állást. (2-3)

A hajrához közeledve egyre inkább tanácstalannak tűntek az Astrások, a meddő mezőnyfölényt nem tudták gólra váltani. Az egyenlítésre egészen az utolsó percig kellett várni, Gál Tímea lőtte be a kezezésért megítélt büntetőt. (3-3)

A bajnoki döntő első felvonása a győrieknek sikerült jobban, az Astrának fel kell javulnia a visszavágóra.

Értékelések:

Molnár Attila (vezetőedző, Árkád ETO)

- Elértük a célunkat, nem dőlt el a bajnoki cím az első mérkőzésen, nekünk egy kisebb arányú vereség is belefért volna. Csalódott vagyok az utolsó perces büntető miatt. Megpróbáltuk a saját játékunkat játszani, felkészültünk az Astrából. A 3-3-as eredmény kedvező számunkra. Az egyik legjobb játékosom, Jakab Réka sérüléssel bajlódott, vele kiegészülve kreatívabbak lehetünk a visszavágón. Úgy látom, hogy nincs nagy különbség a csapatok között, mindent megteszünk Győrben az aranyéremért.

 

Gál Tímea (játékos, Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls)

- Megnehezítettük a saját dolgunkat, a helyzetkihasználás nem működött megfelelően. Jó mérkőzésre számítok Győrben, bízom a csapatban, hogy megszerezzük a bajnoki címet.

 

Dombó János (vezetőedző, Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls)

- Jól játszott a Győr, kihasználta azt, hogy gyenge napot fogtunk ki. Védekezésünk nem volt eléggé stabil, a támadójátékunk ugyancsak hagyott kívánni valót maga után. Rengeteg ki nem kényszeríttet hibával, pontatlanul játszottunk. Fejben gyengék voltak ma a játékosaim. Nem tettünk le arról, hogy megvédjük a bajnoki címet. Győrben dől el az elsőség, sokat számíthat az aznapi forma. 

 

Női Futsal NB I Bajnoki döntő 1. mérkőzés 05. 21.

Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls - Árkád ETO (2-1) 3-3

Gólszerzők: 2. p. Dikanová Dominika, 10. p. Gál Tímea, 40. p. Gál Tímea ill. 7. p. Vígh Renáta, 27. p. Újvári Krisztina, 32. p. Vígh Renáta

 

 

 

 

 

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!