Helyi hírek 2016. május 23. 14:00

Az egészségünket védjük a humorral, vallja Maksa Zoltán

Képgaléria
Az egészségünket védjük a humorral, vallja Maksa Zoltán
Pályafutásának egyik első fellépése Kiskunfélegyházán volt Maksa Zoltán humoristának. Nem is véletlen, hogy május 22-én, a Béke téren már ismerősök üdvözölték, kérték egy kis beszélgetésre, aláírásra, közös fotózásra. A humorista lapunknak elmondta, hogy naponta számos településről érkezik felkérés egy-egy előadásra, de Félegyháza mindig előnyt élvez. Hogy miért? Azt is kifejtette.

- Ennyi év után én már (kollégáimmal közösen) felrajzoltam az ország humortérképét. Megállapítottuk, hogy Budapest egy kicsit mélyponton van. Bár megvannak a lehetőségek, de valahogy az ott élők jobban teret engednek a szomorúságnak, a depressziónak. Itt Félegyházán jobban érzem az egészséges összetartozás hangulatát, azt, hogy jó együtt lenni, beszélgetni, sörözni, vagy bármit közösen tenni.

- Barátok, ismerősök rajongók is körülvettek az előadás után. Ismerős közegben vagy. Az elmúlt évek alatt mi volt a legemlékezetesebb élményed Félegyházán?

- Nekem a meglepetés élménye volt a legkülönlegesebb. Amikor meghívtak a Petőfi Sándor Gépészeti Szakközépiskolába, ahol az első évfolyamos gyerekeknek egy felnőtt műsoromat tudtam előadni. Aranyosan, kulturáltan, mindenre reagálva szórakoztak az előadásomon. Lehet, hogy máshol is van ilyen, de én itt tapasztaltam meg először. Ez olyan élmény volt nekem, hogy minden évben vártam az augusztus végét, amikor a gólyatáborok elindultak, hogy vajon megcsörren-e a telefon, és jöhetek-e Félegyházára.

- Előadásod és beszélgetésünk is azt sugallja, hogy megszállottként, hitvallásodnak tartod kielégíteni és megőrizni az emberek humorérzékét, mosolyt csalni az arcokra.

- Igen! Én úgy vettem észre, hogy ez bejön. Az emberi szervezetben egy rakás olyan pozitív változás indul el a nevetés hatására, amire nem is gondolnánk. Hormonok választódnak ki, egyfajta méregtelenítési folyamat indul be. Ezt ma már orvosi kutatások is igazolják. Mindemellett, ha nem engedjük lelkünkben eluralkodni a világ összes borzalmát, vagy megértjük azt, hogy vannak bizonyos negatív folyamatok, amik ellen biztosan nem tudunk tenni semmit, akkor az egészségünket védjük a humorral.

s. r.

 


 

Kövessen minket a Facebookon is!