Helyi hírek 2016. május 24. 12:30

Elismerték a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó rendőröket

Elismerték a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó rendőröket
Április 24-ét, Szent György napját 1992 óta a Rendőrség Napjaként ünnepeljük Magyarországon. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság április 21-én, csütörtökön rendezte meg Kecskeméten, a Három Gúnár Rendezvényházban a rendőrnapi állománygyűlést. Az ünnepségen több mint 130-an vehettek át elismerést és jutalmat. Ők azok, akik a rendőrség patrónusához méltó, kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtottak – hangzott el a köszöntőben. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság személyi állományából tizenketten kaptak elismerést. Az alábbiakban őket mutatjuk be, ezzel is tisztelegve a rend őreinek áldozatos munkája előtt.

Petőfiszállás önkormányzata elismerésben részesítette a szolgálati feladatok kiemelkedő teljesítéséért Nagy Péter Árpád c. r. főtörzszászlóst a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság körzeti megbízottját.


Nagy Péter Árpád címzetes rendőr főtörzszászlós

1987-ben szerelt fel, többek között Vácott és Dunakeszin teljesített szolgálatot mielőtt 2000-ben Petőfiszálláson körzeti megbízott lett. Azóta családjával együtt ott is él.

– Petőfiszálláson teljesen önálló szolgálat ellátási tevékenység a körzeti megbízotté, döntően a faluban látunk el szolgálatot, és az ott jelentkező összes probléma nálunk csapódik le. Magunk nyomozzuk a keletkezett ügyek döntő részét, legyen szó bűnügyről, vagy szabálysértésről – magyarázza a komplex szolgálati forma lényegét a főtörzszászlós.

Az utópályán lévő petőfiszállási pihenőhelyen ugyan számos bűncselekmény történik, a településen előforduló ügyeknek sem a száma, sem a súlya nem jelentős – tudom meg a szakembertől. Ez természetesen a sikeres megelőző munkának köszönhető.

Nagy Péter és társa jól ismerik a helybélieket és a település is nyitott könyv számukra. Megkülönböztetett figyelmet fordítanak a lakosság azon rétegeire, akik potenciális célszemélyek lehetnek a bűnözők, csalók számára. A körzeti megbízott törekszik minél több emberrel beszélgetni, és minél szélesebb körben tájékoztatást adni a környezetben jellemző bűncselekmények megelőzésének lehetőségeiről.

– Petőfiszállás 1600 lelket számláló település, itt az emberek figyelnek egymásra. Ennek köszönhetően azonnal eljut hozzánk az információ, ha valahol gyanús körülményre lesznek figyelmesek a lakók. Több mint húsz éve működik polgárőrség a településen, akikkel nagyon jó kapcsolatot ápolunk, mindig lehet rájuk számítani. Mindennek köszönhetően jellemzően nyugodt, csendes a falu, amit olykor néhány alkalmi lopás árnyékol be. Az elmúlt években sajnos egy emberölés is történt, az ügyben még folyik a nyomozás.




 

Kövessen minket a Facebookon is!