Helyi hírek 2016. május 25. 20:45

Újabb gazdaságfejlesztési siker - videóval

Képgaléria
Önerejét felhasználva, uniós források igénybevételével, és Kiskunfélegyháza városának hathatós segítségével több mint kétmilliárd forintos beruházásba kezdett ez év januárjában a Torus Kft. A fejlesztés nyomán új csarnokok épülnek, új technológiát telepítenek és új munkahelyek is teremtődnek. A részletekről május 25-én, sajtótájékoztatón számolt be Csányi József polgármester és Farkas Zsolt, a Torus Kft. ügyvezetője.

- A Torus Kft-nél folyamatban lévő beruházás hozzájárul a város további fejlődéséhez - hangsúlyozta Csányi József. A polgármester emlékeztetett arra, hogy Félegyháza további gazdasági, ipari fejlődését kezdetektől két alappillérre kívánja helyezni a városvezetés. Az egyik a befektetők, vállalkozások idetelepülésének az ösztönzése - amelyhez a nagykövetségeken keresztül próbálnak kaput nyitni - a másik pedig a már itt dolgozó cégek, vállalkozások munkájának és további sikereinek támogatása. A város első embere az önkormányzat kiemelt céljának tekinti, hogy ezek a sokszor komoly múlttal és hagyományokkal rendelkező vállalkozások fejlesztéseikhez lehetőséget találjanak és támogatást kapjanak Félegyházán.

- Most arról tudunk beszámolni, hogy egy évtizedek óta itt működő vállalkozás komoly fejlesztést valósít meg. Ennek köszönhetően nemcsak kapacitását, hanem termékpalettáját is bővíteni tudja. A cég 2015-ben kereste meg a város vezetését és kért segítséget a telephelyük melletti területek belterületté nyilvánításában és az ott található szervizutak átalakításában, amire a beruházás megvalósíthatósága miatt volt szükség. Az átalakításokat a törvények betartása mellett a lehető legrövidebb idő alatt sikerült megvalósítani, aminek köszönhetően ma már az új üzemcsarnokok, ipartelep körvonalai is kirajzolódni látszanak – tette hozzá a polgármester.

Farkas Zsolt ügyvezető hangsúlyozta, hogy egy "új Torus" születéséről van szó, amelynek során megvalósul egy 3000 négyzetméteres, lemezraktározásra alkalmas, továbbá egy, késztermékek átvételére és a laboratóriumi mérésekre használatos csarnok, valamint új irodák is lesznek. A fejlesztésre a piaci igények gyorsabb, gazdaságosabb kielégítése és a termékkínálat bővítése miatt volt szükség. Jelenleg 26-tól 1600 mm-ig tudnak tartályfeneket gyártani, amit az év végéig 2800 mm-es tartományig bővítenek. Ehhez megfelelő méretű prés- és alagútkemencét vásárolnak. Sor kerül további technológiai fejlesztésekre is, így például plazmavágót, élmegmunkáló gépeket, darukat, targoncákat szereznek be.

Az építkezés a tervek szerint július-augusztusban befejeződik, szeptemberben pedig már az új épületekben, megújult technológiával folytatják a termelést – mondta el az ügyvezető.

A sajtótájékoztatón bemutatták a látványterveket is, amelyek egy emberközpontú zöld környezet megteremtéséről árulkodnak.

s. r.





 

Kövessen minket a Facebookon is!