Helyi hírek 2016. május 26. 07:30

Elismerték a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó rendőröket

Elismerték a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó rendőröket
Április 24-ét, Szent György napját 1992 óta a Rendőrség Napjaként ünnepeljük Magyarországon. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság április 21-én, csütörtökön rendezte meg Kecskeméten, a Három Gúnár Rendezvényházban a rendőrnapi állománygyűlést. Az ünnepségen több mint 130-an vehettek át elismerést és jutalmat. Ők azok, akik a rendőrség patrónusához méltó, kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtottak – hangzott el a köszöntőben. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság személyi állományából tizenketten kaptak elismerést. Az alábbiakban őket mutatjuk be, ezzel is tisztelegve a rend őreinek áldozatos munkája előtt.

Petőfiszállás önkormányzata elismerésben részesítette a szolgálati feladatok kiemelkedő teljesítéséért Magyar Tibor r. főtörzsőrmestert, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság körzeti megbízottját.

2008-ban szerelt fel Félegyházára, előtte Csongrádon volt tűzoltó. 2009 novembere óta körzeti rendőr, ez év januártól Petőfiszálláson körzeti megbízott.

– Az eredeti szakmám erdész, a hobbim ma is a vadászat. Ebből adódóan nagyon szeretem a járőri munkát, szívesen járom a külterületet. Petőfiszállás átlagos alföldi falunak mondható, jelentős, mintegy 500 tanyából álló tanyavilággal. Átutazó bűncselekmények jelentkeznek az autópálya vonalán, főleg a migráns helyzet óta, de ezen túl nincsenek kritikus gócpontok a környékben. A tanyás területeken előfordulnak ugyan alkalmi lopások, de szerencsére egyáltalán nem gyakori a bűncselekmények előfordulása. Köszönhető ez a jó közösségnek, és annak a közvetlen bizalmi kapcsolatnak, amit társammal együtt sikerült kialakítanunk – mondta el Magyar Tibor.

A körzeti megbízottak gyalogos járőr szolgálatuk során gyakran jelennek meg a bolt, a kocsmák, a takarékszövetkezet, az önkormányzat környékén, megszólítják az arra járókat, begyűjtik az információkat. Rendre bejárják a külterületet, ahol különösen figyelnek az alkalmi lopások megelőzésére. Évente egyszer van Szentkúton búcsú, ilyenkor 5-6 ezer ember is megfordul a településen, ami különös figyelmet és folyamatos jelenlétet igényel a rend őreitől. Mindezzel együtt – mondja a főtörzsőrmester – „jó kis falu ez, amit zömében törvénytisztelő állampolgárok laknak, és általában még a dörzsöltebbek is tudják, hogy meddig lehet elmenni”.

Ha pedig lejár a szolgálat, Magyar Tibor legszívesebben akkor is a természetben marad: vadászik, vagy sportol. Most éppen a félmaratonra készülnek fel párjával közösen.





 

Kövessen minket a Facebookon is!