Sport 2016. május 26. 15:00

Az Európa-bajnokság küszöbén Lőrincz Róbert

Képgaléria
Az Európa-bajnokság küszöbén Lőrincz Róbert
Sikerrel vette az egyik utolsó akadályt és megnyerte az id. Süllős Gyula Emlékversenyt Lőrincz Róbert, a Kiskunfélegyházi HTK Ökölvívó Szakosztályának serdülő korú bokszolója. Róbert a diákolimpiai aranyérmet követően újabb fontos győzelmet aratott, 12 évesen -nagy valószínűséggel- ő képviselheti Magyarországot, egyben Kiskunfélegyházát a korosztályos serdülő Európa-bajnokságon.

Lőrincz Róbert az elmúlt 2 és fél évben ismerkedett meg a sportággal, komolyabban egy éve foglalkozik ökölvívással – osztotta meg gondolatait Varga István, a KHTK bokszedzője. Tehetsége már korán kiemelte társai közül, szorgalmának köszönhetően minden komolyabb serdülő versenyt megnyert. 38 és fél kilogrammban rendkívül sűrű mezőnyben áll helyt, eredménye ennek tükrében még figyelemre méltóbb.

A lányoknál ugyancsak kvalifikációt rendeznek a korosztályos Európa-bajnokságra, a juniorok között Mátrai Klaudiának diákolimpiai ezüstérmesként nyílik esélye kiharcolni a részvételt. Ehhez le kell győznie riválisait az egri Bornemissza Gergely Emlékversenyen (május 26-28.).

 

A KHTK Ökölvívó Szakosztálya a nyár folyamán sem tétlenkedik, júniusban edzőtábort szerveznek Egerbe, emellett a toborzást is elkezdik, amire 10 éves kortól várják a gyerekeket.

 

 

G. Z.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!