Helyi hírek 2016. május 27. 14:00

Macska is volt a téren

Képgaléria
Macska is volt a téren
Baráti hangulat, rézfúvósok, Karády Katalin, Jávor Pál, Szenes Iván, Latabár Kálmán, Fekete Péter öcsém, Süsü, Vuk, Mézgáék és Benny Goodman. Talán így lehetne összefoglalni a szerda esti szabadtéri koncertet, melyen az IL GATTO NERO rézfúvós kvintett mutatkozott be a „Miénk itt a tér” közönsége előtt.

Repertoárjukba elsősorban a régi idők magyar dalait vették fel, egy kis jazz ízzel fűszerezve. Akik jártak már koncertjeiken, tudják, hogy a Hamvadó cigarettavég, az Egy kis édes félhomályban, a Csinibaba és a Kicsit szomorkás a hangulatom című ismert slágerek mindenütt elhangzanak, akárcsak Benny Goodman, Glenn Miller, és a Beatles dalai. Játszanak filmzenéket is, ki ne ismerné a Karib tenger kalózait, Ennio Morriconet, a Bud Spencer és Terence Hill filmeket, és a hozzájuk fűződő dalokat”- mondta Benkő Gabriella az együttes művészeti vezetője.

A 2013-ban alakult rézfúvósötös gondolván a fiatalabb generációra is, egy meseegyveleggel is előrukkolt, mely felidézte Süsü, Vuk, Ho-ho-horgász, Dr Bubó és a Mézga család ismert dallamait.

A kvintett legközelebb a Kossuthvárosban lép a helyi közönség elé június 4-én este 18:30-kor. Magony Dezső és Pallagi Gábor trombitán, Benkő Gabriella kürtön, Farkas Bence harsonán, Magyari András tubán  játszik majd .

 

Fotó: Kürti László

 


 

Kövessen minket a Facebookon is!