Sport 2016. május 27. 15:40

Címvédésre készülnek a félegyházi „kolimpikonok”

Képgaléria
Címvédésre készülnek a félegyházi „kolimpikonok”
Hagyományosan, immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Kollégiumi Olimpiát a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Középiskolája, Szakiskolája, Speciális Szakiskolája és Kollégiuma május végén. Május 27-e és 29-e között 11 Arany János Szakiskolai Programban résztvevő intézmény közel 300 diákja méri össze ügyességét, tudását hat sportágban. Pénteken a streetball, az íjászat, az asztalitenisz és a zenés gimnasztika versenyszámait tartják meg. Szombaton labdarúgás, vasárnap kézilabda vár a résztvevőkre. A félegyháziak ezúttal is címvédésre készülnek, tavaly egy ponttal előzték meg a hajdúböszörményi és a vásárosnaményi diákokat.

Az ünnepélyes megnyitón 11 intézmény csapata vonult fel a Kész Aréna Városi sportcsarnokban május 27-én. A diáksereget fuvolaműsorral, gitár előadással és zenés sportbemutatóval köszöntötték.

A rendezvényt Rausch Sándornak, a megyei közgyűlés alelnökének szavai után Balla László alpolgármester, valamint Papp Gyula, a KSZC főigazgatója nyitotta meg. Az esemény során a Kolimpia létrehozásában komoly szerepet játszó Csincsák Zoltánról is megemlékeztek résztvevők.

 

 

G. Z.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!