Sport 2016. május 29. 20:55

Vásárosnamény „kolimpikonjai” hódították el a vándorkupát

Képgaléria
Vásárosnamény „kolimpikonjai” hódították el a vándorkupát
Idén is nagy sikerrel zárult a VIII. Kollégiumi Olimpia, amit hagyományosan a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Középiskolája, Szakiskolája, Speciális Szakiskolája és Kollégiuma rendezett meg az Arany János Szakiskolai Programban résztvevő intézményeknek május 27-e 29-e között. 11 iskola közel 300 diákja mérte össze tudását 6 sportágban. A három nap mozgalmasan telt a tanulók számára. Elsőként streetball, íjászat, asztalitenisz és zenés gimnasztika, majd pedig kispályás labdarúgás és kézilabda versenyek vártak rájuk. Összesítésben a vásárosnaményi Babus Jolán Középiskolai Kollégium tanulói végeztek az élen megelőzve a félegyházi és a salgótarjáni csapatokat.

A Kolimpia zárásaként a Kész Arénában sorakoztak fel a diákok május 29-én. A csapatoknak Balla László alpolgármester és Vincze József, a Magyar Diáksport Szövetség Dél-Alföldi Regionális irodájának vezetője köszönte meg a részvételt.

Az eseménydús napok több sportsikert hoztak, eredményeikkel öregbítették a tanulók városuk és intézményeik hírnevét - mondta el Balla László.

Vincze József hozzátette, a sportnak közösségformáló szerepe is van, hiszen az elmúlt évek során a versenyek mellett sportbarátságok is alakultak.

 

A megnyitót követően sportáganként és nemenként díjazták a tanulókat, illetve a felkészítő pedagógusokat.

 

 

Csapatverseny végeredmény:

1. Babus Jolán Középiskolai Kollégium (Vásárosnamény)

2. KSZC Középiskolája, Szakiskolája, Speciális Szakiskolája és Kollégiuma

3. Lorántffy Zsuzsanna Kollégium (Salgótarján)

 

 

G. Z.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!