Helyi hírek 2016. május 28. 13:15

A természet „nyers gyémántjainak” csiszolóit, a pedagógusokat köszöntötték

Képgaléria
A természet „nyers gyémántjainak” csiszolóit, a pedagógusokat köszöntötték
„Azért vagyok pedagógus, hogy a természetnek nyers gyémántját szép vigyázattal csiszoljam”. Németh László ezen gondolatát idézve köszöntötte az oktatókat, nevelőket a pedagógusnapi ünnepségen május 27-én dr. Kása Zsuzsanna, a KLIK Kiskunfélegyházi Tankerületének igazgatója.

Csányi József polgármester megnyitójában így szólt az ünnepeltekhez: - Egyik kedvenc ünnepem a pedagógusnap. Azért, mert nehéz, viharos időket él a magyar közoktatás, önök mégis kősziklaként állnak, és rendületlenül végzik a dolgukat. Azt a rengeteg türelmet, szeretetet, amit önöktől kapunk diákként, azt nem is tudjuk akkor értékelni. De amikor eltelik pár év, évtized, akkor rájövünk, hogy a sok szigorú tekintet az inkább az aggódás tekintete volt. Azt gondolom, hogy az önök hivatása az egyik legszebb, és legtudatosabb hivatás a világon. Hiszem, hogy az édesanyák és édesapák után a pedagógus a következő személy, aki meghatározza a gyermek személyiségét, életét. Ennek szellemében köszönöm munkájukat, Isten éltesse önöket.

A köszöntők után azokat a nyugdíjas pedagógusokat köszöntötték elsőként, akik 50, 60, 65, illetve 70 évvel ezelőtt szerezték első diplomájukat.

50 évvel ezelőtt szerezték első diplomájukat, ezért arany oklevelet kaptak:

Mátyus Imréné, aki a pedagóguspályán eltöltött fél évszázad alatt mindig szeretettel, segítőkészséggel fordult a diákság és a kollégák felé. Lelkesedése, embersége, szakmai tudása a mai napig példamutató a fiatalabb generáció számára. Közvetlen, szeretettel teli személyiségének köszönhetően diákjai hosszú évtizedek távlatából is szeretettel gondolnak rá, illetve az általa tartott matematika, kémia órákra.

Nemcsok Ferencné – (Tiszai Éva Mária) 1966-ban szerzett általános iskola tanári diplomát Szegeden az Állami Pedagógiai Főiskolán szerezte. Először Kiskunmajsán, majd Kiskunfélegyházán kezdett el dolgozni. A József Attila Általános Iskolából ment nyugdíjba. 2001-től a Kiskun Alapfokú Művészetoktatási Intézményben Tűzzománc tanszakon dolgozott. Pályája során számos kitüntetésben részesült kiváló munkájának elismeréseként.

Rigó Istvánné – (Bálint Katalin) Kiskunfélegyházi születésű, általános iskolai és középiskolai tanulmányait is e városban végezte. 1966-ban végzett a Bajai Tanítóképző Intézetben és szerzett általános iskola tanítói képesítést és oklevelet. Először a Kismindszenti úti Általános Iskolában, majd az Izsáki-úti Külső Általános Iskolában dolgozott. 1978-tól egészen nyugdíjazásáig a József Attila Általános Iskola tanítója volt.

Solymos József Kiskunfélegyházán végezte általános és középiskolai tanulmányait. 1962-ben a Petőfi Sándor Gimnáziumban tett érettségi után a Szegedi Tanárképző Főiskola hallgatója lett. 1966-ban biológia-földrajz szakos tanárként kezdte meg a pedagógus pályát első munkahelyén a Fülöpjakabi Általános Iskolában. 1974-től a József Attila Általános Iskolában tanított, ahonnan 2003-ban ment nyugdíjba.

Vasvári József Sándorné – (Bakódi Margit Mária) 1966-ban szerzett okleveles óvónői diplomát a Kecskeméti Óvónőképzőben. Először Jászszentlászlón, majd Pálmonostorán dolgozott óvónőként. 1974-től Kiskunfélegyházára került. 1988-tól a Bács-Kiskun Megyei Gyermek és Ifjúságvédő Intézet nevelőszülői tanácsadója és családgondozója lett. 2005-től nyugdíjazásáig pedig a Gyermekvédelemben dolgozott. Díszdiplomáját a Kecskeméti Főiskola tanévnyitó ünnepségén veszi át.
 

60 évvel ezelőtt szerezték első diplomájukat, és ezért gyémánt oklevelet kaptak:

Branyiczki Ferencné – (Seres Erzsébet) érettségi vizsgát a kiskunfélegyházi Állami Tanítóképzőben tett 1953-ban és még ebben az éven hallgatója lett a szegedi Állami Pedagógiai Főiskolának. 1956-ban tette le az államvizsgát és lett matematika-fizika szakos tanár. Előbb Helvécián, majd Kiskunfélegyházán tanított. Nyugdíjazásáig a Móra Ferenc Általános Iskolában dolgozott. 1991 után már csak unokáinak segített a tanulásban.

Bihal Józsefné – (Borbély Julianna Mária) 1955-ben érettségizett a Keméndy Nándorné Tanítóképzőben. Tanított Kiskundorozsmán, majd Kiskunfélegyházán a Batthyány Lajos Általános Iskolában. 1982-től a Bajcsy-Zsilinszky Általános Iskolában alsós tanítóként végezte munkáját nyugdíjazásáig. Bárhol is tanított mindig nagyon fontosnak tartotta az oktatást és nevelést és nagy gondot fordított a hátrányos helyzetű gyermekek nevelésére.

Csendes Mihályné – (Jaksa Mária) Tanítói oklevelét a Kiskunfélegyházi Tanítóképzőben szerezte. Munkáját a Jászszentlászló-Ilonaszállási Általános Iskolában kezdte, majd átkerült Kiskunfélegyházára 1965-ben pedig a Haleszi Általános Iskolába, ahol mint tagiskola vezető dolgozott egészen 1991-ig, nyugdíjazásáig. Munkája elismeréseként több kitüntetést köztük Miniszteri Elismerő Oklevelet is kapott. Díszdiplomáját otthonában veszi át.

Csikós Lászlóné – (Farkas Erzsébet) 1956-ban szerezte meg tanítói oklevelét Kiskunfélegyházán. Tanított Móricgáton, majd Fülöpjakabon, aztán pedig Tiszaalpáron. 1967-ben Szegeden mezőgazdasági gyakorlati foglalkozások szakon szerzett diplomát, majd a selymesi Általános Iskolában dolgozott. 1971-ben pedig biológia szakos diplomát szerzett. 1974-től nyugdíjazásáig a Batthyány Lajos Általános Iskolában dolgozott.

Dr. Kondor Sándorné – (Bullás Mária) 1956-ban szerezte meg tanítói oklevelét a szegedi Keméndy Nándorné Tanítóképzőben. Pedagógusi pályáját Tiszaszigeten kezdte. 1964-ben Kiskunfélegyháza Alpári úti belső Általános Iskolában, majd 1966-tól Bajcsy-Zsilinszky Endre Általános Iskolában folytatta. 1975-től a József Attila Általános Iskola tantestületének volt tagja nyugdíjba vonulásáig. Vidám, optimista, gyermekszerető egyéniségével meghatározó tagja volt a tantestületnek.

Kovács Ferenc a szegedi Tudományegyetem Természettudományi Karának matematika-fizika szakán végzett. 1956-ban kezdett dolgozni a volt Szent János téri Ált. Iskolában, majd 30 évig a Közgazdasági Szakközépiskolában, 10 évig a Móra Ferenc Gimnáziumban tanított. Emellett számos a Városi Könyvtárban megtartott rendezvényen vezette el a hallgatóságot a zene világába. A díszdiplomát Szegeden veszi át.

Kovács Sándor a szegedi Tudományegyetemen vegyész, majd földrajz-geológia szakon tanult. Később a történelem szakot is felvette tantárgyai közé, így földrajz-történelem szakos tanári diplomával került Kiskunfélegyházára. Tanított a Móra Ferenc Gimnáziumban, majd a Petőfi Sándor Gépészeti Szakközépiskolában, végül a Móra Ferenc Gimnázium igazgatójaként ment nyugdíjba 1993-ban. Díszdiplomáját Szegeden veszi át.

Lassú Tibor Jánosné – (Seres Rozália) Kiskunfélegyházán született. Középiskolai tanulmányait és az óvónői kinevezését a kecskeméti Állami Óvónőképzőben szerezte 1956-ban. A Dózsa György Óvodában kezdett dolgozni, majd a Vöröshadsereg Utcai Óvodába került, ahová kinevezték vezetőnek. Itt dolgozott nyugdíjazásáig.

Lévainé Hídvégi Erzsébet a kiskunfélegyházi Tanítóképzőben szerezte meg tanítói oklevelét, majd Kiskunmajsára került. 1977-ben Kiskunfélegyházán a József Attila Általános Iskolásban kezdett tanítani, majd a Dózsa György Általános Iskolában oktatta a gyermekeket. 1984-ben Debrecenbe költözött, ahol a Csapókerti Általános Iskolában tanított nyugdíjazásáig. Saját bevallása szerint, ha újrakezdhetné, akkor is csak „tanító néni” lenne.

Petróczi Károly Sándorné – (Ónodi Mária) Kiskunfélegyházán született, tanulmányait is itt végezte. 1956-ban pedig általános iskolai tanítói képesítést szerzett az itteni Tanítóképző Intézetben. Gyakorló éveit Mélykúton kezdte, majd Bács megyében, több iskolában is tanított. 1973-ban került a Bajcsy-Zsilinszky Általános Iskolába. Az iskola megnyitásától nyugdíjazásáig itt tanított.

Turcsányi Zoltánné – (Lajos Margit) a gyakorló év után 1956-ban szerezte meg tanítói oklevelét. Előbb Petőfiszálláson, majd Kunszálláson tanított. 1974-ben Félegyházára került és a József Attila Általános Iskolában az 1. és 2. osztály tanítója lett. Később napközis nevelőként folytatta munkáját. 1994-ben ment nyugdíjba. Ezek után unokái segítette a betűvetésben. Díszdiplomáját a Nyugdíjas Pedagógus Klub június 2-ai ülésén veszi majd át.
 

65 évvel ezelőtt szerezték első diplomájukat, és ezért vas oklevelet kaptak:

Bartha Sándorné – (Varga Izabella) Kiskunfélegyházán született és itt is végezte általános és középiskolai tanulmányait. 1951-ben a Kiskunfélegyházi Tanítóképző Intézetben szerezte meg tanítónői képesítését. 1965-ig először tanítóként, 1966-tól tanárként dolgozott, a Móra Ferenc Általános Iskolából ment nyugdíjba.

Borda Ferencné – (Farkas Mária) Kalocsán született. Tanítói diplomáját 1951-ben szerezte a Kalocsai Tanítóképző Intézetben. Hosszú és eredményes pedagóguspályát tudhat maga mögött. Díszdiplomáját otthonában veszi át.

Kárpáti Ferencné – (Sisák Hermina) Kiskunmajsán született. Tanítói oklevelét 1951-ben szerezte a Kiskunfélegyházi Tanítóképző Intézetben. Csólyospáloson kezdte tanítói pályáját. 1952-től nyugdíjba vonulásáig Gyálon volt tanító, majd később tanári feladatokat is ellátott.

Kiss Béláné – (Visi Bernadett Mária) tanítói képesítését 1951-ben szerezte a Győri Tanítóképző Intézetben. 18 évig tanított a kiskunfélegyházi tanyasi iskolákban. 1955-ben matematika-fizika szakos tanári diplomát szerzett. 1969-től nyugdíjazásáig a József Attila Általános Iskolában tanított. Díszdiplomáját lánya Kiss Judit vette át.

Lakatos Istvánné – (Varga Erzsébet) Kiskunfélegyházi születésű. Tanítói oklevelét 1951-ben szerezte a Kiskunfélegyházi Állami Tanítóképző Intézetben. Először Kiskunfélegyháza körzeti iskoláiban tanított, majd munkásságát Győrben folytatta – egészen nyugdíjba vonulásáig.

Molnár Ferencné – (Sallai Klára) Kiskunfélegyházán született, és tanítói oklevelét is itt szerezte a Tanítóképző Intézetben 1951-ben. Tanítói munkásságát Kiskunhalason kezdte, majd később tanított Kiskunfélegyházán, végül Páhiban. Jelenleg is ott él.

Német Istvánné – (Domokos Éva Edit) diplomáját 1951-ben szerezte a Kecskeméti Óvónőképzőben. Dolgozott Szalkszentmártonban, Kecskeméten, majd végül Budapesten, ahol az Óbudai Váradi Utcai Óvoda óvónőjeként ment nyugdíjba. A gyermekek iránti szeretet és a velük való törődés egész életét végigkísérte.

Tusjak Mihályné – (Hajdú Ildikó) Csanyteleken született. Tanítói oklevelét 1951-ben szerezte a Kiskunfélegyházi Tanítóképző Intézetben. A fegyvernek-örményesi, valamint a szarvas-középhalmi iskolákban dolgozott. 1962-től nyugdíjba vonulásáig a szarvasi I. sz. Általános Iskolában tanított.

70 évvel ezelőtt szerezték első oklevelüket, ezért rubinoklevelet vehettek át:

Dr. Barton Andrásné – (Csenki Irén) tanítói oklevelét 1946-ban szerezte. Kecskemét és Kiskunfélegyháza körzetében több helyen is tanított. 1973-tól nyugdíjazásáig az általános iskolai Diákotthonban nevelőként dolgozott. Díszdiplomáját otthonában veszi át.

Faragó Dezső tanítói oklevelét Félegyházán 1946-ban szerezte. 1953-ban matematika-kémia szakos tanári diplomát szerzett. 1957-ig több helyen is dolgozott, majd Kunszálláson tanított. 1961-től nyugdíjazásáig a 608-as sz. Ipari Szakmunkásképző Intézetben tanított. Egy volt tanítvány számítása alapján a 40 év alatt több mint 5000 tanítványa volt.

Dr. Udvarosné Besenyi Helga tanítói oklevelét 1946-ban szerezte Szegeden. A tanítás mellett maga is tanult; magyar nyelv és irodalomból tanári diplomát szerzett. Jakabszállástól Hajósig több helyen tanított. 1955-től nyugdíjazásáig a József Attila Általános Iskolában dolgozott. Díszdiplomáját otthonában veszi át.
 

Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel ismerték el azoknak a pedagógusoknak a munkáját, akik több évtizedig tartó, kiemelkedő minőségű nevelői, oktatói munkát végeztek:

Rácz Eleonóra diplomáját a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán szerezte 1989-ben. Munkáját Kiskunhalason kezdte, majd a Kiskunmajsai Móra Ferenc Általános Iskolában folytatta, ahol tagintézmény-vezetői, később intézményvezetői megbízást kapott. 2011-ben összevonásra került a kiskunmajsai Móra Ferenc Általános Iskola és a kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Általános Iskola, melyek vezetésével szintén őt bízták meg. Munkájával, amit a korrektség és a tolerancia jellemez kivívta a gyermekek, a szülők és a kollégák bizalmát és megbecsülését.

 Szikszai Istvánné pályáját a Kossuthvárosi óvodában töltötte. 1975-ben megszerezte óvodapedagógusi diplomáját. A pedagógusi hitvallását a gyermekek szeretete, a kollégák és a szülők tisztelete vezérelte. 25 évig vezetője volt a Kossuthvárosi óvodának, melyet második otthonának tekintett. Mindig nyitott volt a szakmai újdonságokra, szívesen kipróbálva azokat a mindennapi gyakorlatban. Számtalan városi szintű ünnepségen nagy sikerrel vett részt a csoportjába járó gyermekeivel. A négy évtized alatt összegyűjtött szakmai tapasztalatait szívesen osztotta meg kollégáival.

Szikszai Lászlóné 1975-ben kezdte pedagógusi pályafutását. Dolgozott Bugacon, a nagyszőlő-úti és jászszentlászlói általános iskolában. 1982-ben került a József Attila Általános iskolába, ahol nyugdíjazásáig dolgozott. Négy évtizedes tanítói tevékenysége során példaértékű gyermekszeretettel oktatta-nevelte tanítványait. Munkája középpontjában mindig a gyermekek érdeke, fejlesztése állt. Empatikusan, toleránsan vezette osztályait, mint osztályfőnök, aktív részese volt a nevelőtestület életének. Neve az itt töltött évtizedek alatt összefonódott az iskola jó hírnevével.

Terjékné Ferenczi Zita 1975-ben képesítés nélküli óvónőként kezdte pedagógus pályafutását. Munka mellett végezte el az Óvónőképző, majd pedig a Tanítóképző Főiskolát. Pályája során fáradhatatlan munkájával hozzájárult a gyermekek neveléséhez-oktatásához. Mindig a gyermekek érdekeit tartja szem előtt és fontosnak tartotta a kollégákkal való jó kapcsolat kialakítását. Az eltelt közel 40 év alatt végtelen türelemmel, odaadással végezte munkáját szülők, gyermekek, kollégák szeretetétől, megbecsülésétől és tiszteletétől övezve.

Virágné Tóth Ilona Márta 1973-ban került a Bercsényi utcai óvodába, azóta is folyamatosan ott dolgozott. Óvodapedagógusi munkáját magas színvonalon, lelkiismeretesen, alapos felkészültséggel végezte. Kiváló irányító, szervezőképességének köszönhetően mindig maga mögött tudhatta a szülők támogatását, akikkel szoros, együttműködő kapcsolatot alakított ki. Felelősségteljes emberi-szakmai munkájával, szakmája iránti elkötelezettségével, hivatástudatával olyan szolgálatot teljesített, melynek eredményei tükröződnek gyermekekben, szülőkben, munkatársakban, a Bercsényi óvodában.
 

Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kaptak, valamint 40 éves jubileumi évfordulójuk alkalmából Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Kiskunfélegyházai Tankerület elismerő oklevelében is részesültek:

Márton Györgyné, akinek türelme, kitartása, tenni akarása példaértékű kollégák és szülők előtt egyaránt. A gyermekek között fáradhatatlan vidámsággal, örömmel dolgozott. Feltétel nélküli szeretettel és teljes elfogadással vonzotta magához a gyerekeket, szülőket, kollégákat egyaránt. Igazi Pedagógusszemélyiség, hiszi és vallja, hogy példánkkal nemcsak az intézményünkön belül, de kívül is folyamatosan nevelünk, példát adunk. Rendkívül közösségépítő, fiatalos lendületével, munkabírásával, az új utak módszerek, lehetőségek folyamatos keresésével irányt mutató személyiség.

Magonyné Kis-Czakó Katalin pályáját 1974-ben szülővárosában kezdte meg a jelenlegi Kossuthvárosi óvodában, óvónőként. Szakmai ambíciói később elszólították az intézménytől, és már fiatalon óvodai felügyelőként dolgozott, de kapcsolata városunk óvodáival ekkor sem szűnt meg, hiszen intenzív szakmai munkájával aktív résztvevője volt az óvodák mindennapjainak. Szaktanácsadóként évekig segítette a város, megye pedagógusait szakmai munkájuk megújításában, tanácsaival sok óvónő munkáját, fejlődését segítette ezen a pályán. Kiemelkedő felkészültségű, kreatív pedagógus, aki tudását, ismereteit igyekezett megosztani kollégáival.

Solymosi Zoltánné munkáját a gyermekszeretet vezérelte, hivatástudat jellemezte. Pedagógiai ismereteit, módszertani kultúráját mindig megújítva nevelte a rábízott gyerekeket a szülők megelégedésére. Elkötelezett híve volt a jövő nemzedék testi-lelki egészségnevelésének. Nevelőtestületének megbecsült, szeretett tagja volt, akire mindig lehetett számítani, aki mindig önzetlenül tett a közösségért, az óvodájáért. Sok-sok éven keresztül vezette az óvoda bábcsoportját, s örvendeztette meg a gyerekeket egy-egy bábelőadással.
 

Az ünnepségen köszöntötték azokat is, akik kiemelkedő oktató-nevelő munkájukért az Emberi Erőforrások Miniszterének Elismerő Oklevelét érdemelték ki.

Benedek-Tein Edina 2007 óta dolgozik Kiskunfélegyházán klarinét tanárként. Ez idő alatt számtalan országos és nemzetközi versenyek képviselte városunkat, iskolánkat akár szólista, akár kamaracsoporttal. Az idei tanévben két növendéket készített fel országos versenyekre, valamint nemzetközi megmérettetésre. Trombitás Emese országos versenyen első, Tóth Mónika pedig nemzetközi versenyen második helyezést ért el. A tanítás mellett zenészként is megállta a helyét. A miniszteri elismerés mellett a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ külön elismerő oklevelében részesült.

Dobó Alíz, aki hihetetlen munkabírású kolléga. Szakmájában minden téren a teljességre törekvés a legfőbb jellemző. A nyelvoktatás mellett a német kultúra megismertetését is elsőszámú feladatnak tartja. Ennek egyik eszköze az Ausztriába szervezett, már hosszú évek óta működő „Erdei Iskola”, valamint a hagyományos Adventi kirándulás. Kiváló szervező egyéniség. Kiemelkedően sokszínű módszertanával élvezetes, hatékony tanórákat tart. Az oktatás terén szerzett tapasztalatait folyamatosan beépíti munkájába.

Palásti Lászlóné mintegy 4 évtizedes munkája során a magyar nyelv és irodalom oktatását kimagasló szintre emelte. Tanítványai gyakori szereplői a szaktárgyi OKTV döntőinek. Tanórai munkája nyomán tanítványai életutat meghatározó műveltségre és irodalmi szemléletre tesznek szert. Vállalt feladatait magas minőséggel, tökéletességre törekedve végzi. Mindig nyugodt, környezetére is nyugalmat sugárzó egyéniség. Jó szervező egyéniség, iskolai és városi irodalmi műsorokat magas szinten prezentálja.

Dr. Szabó Gyuláné Matyók Katalin oktatási módszereit folyamatosan fejleszti. Rendkívül sokszínű, hagyományos és modern eszközöket alkalmazó tanórák során a felsőoktatásban jól kamatoztatható szemléletmódot tár a tanulói elé. Tanórán kívüli szervezői tevékenysége is kiemelkedő. Különböző európai nyelvi programok állandó résztvevője, jelenleg az éppen folyó ERASMUS – hat országra kiterjedő – projektben dolgozik iskolánk tanulóival. Tanítványai rendre szerepelnek OKTV döntőkben.
 

Az Emberi Erőforrások Miniszterének Elismerő Oklevele kitüntetésében, valamint jubileumi évfordulójuk alkalmából Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Kiskunfélegyházai Tankerület elismerő oklevelében is részesültek:

Gyöngyösi Imre, aki sajátos, roppant hatékony nyelvtanítási módszereinek köszönhetően mintegy 4 évtizede végez magas minőségű precíz munkát. Folyamatos osztályfőnöki tevékenységet végzett. Volt tanítványai életútjának nyomon követését fontos feladatként kezeli. Több évtizedes munkaközösség-vezetői tevékenysége során folyamatosan gondoskodott munkatársai módszertani támogatásáról. Tanítványait biztos kézzel vezeti a nyelvvizsga és nyelvtudományi továbbtanulás felé. Sok volt tanítványa választotta a nyelvtanári pályát. 35 éves oktató-nevelői munkájának évfordulója alkalmából Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Kiskunfélegyházai Tankerület elismerő oklevelében is részesült.

Kovácsné Kosztor Marianna pedagógiai munkáját elkötelezettséggel, páratlan hivatástudattal, alázattal végzi. Oktató-nevelő munkája példamutató és kiemelkedően eredményes. Tanítási órái a lelkiismeretes felkészülés, a tudatos és pontos végrehajtás tekintetében mintaértékűek. Tanítványai megalapozott tudással kerülnek a felső tagozatba. Tanítványai évek múltán is visszajárnak hozzá; tisztelik és szeretik. Személyiségére jellemző a nagyfokú empátia. Feladatait példamutatóan és eredményesen szervezi és végzi az iskolai élet minden területén. 30 éves oktató-nevelői munkájának évfordulója alkalmából Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Kiskunfélegyházai Tankerület elismerő oklevelében is részesült.
 

Apáczai Csere János-díjra, Németh László-díjra, valamint Trefort Ágoston-díjra kerültek felterjesztésre:

Raffayné Fazekas Aranka, aki példaértékű szakmai életutat tudhat maga mögött. Ez alatt az idő alatt vállalt munkaközösség-vezetői, fejlesztőpedagógusi, igazgató-helyettesi, gyermekvédelmi felelősi feladatokat is, amiket mindig pontosan és precízen a lehető legnagyobb odaadással és szakmai hozzáértéssel látott el. Mai napig szíve csücske a gyermekvédelmi munka és kollégái szakmai segítése. 2010-től szerepel az Országos Szakértői névjegyzékben, 2014-től mesterpedagógus és szaktanácsadó. Munkájára, tanácsaira és segítségére mindig és mindenkor lehet számítani. 35 éves oktató-nevelői munkájának évfordulója alkalmából Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Kiskunfélegyházai Tankerület elismerő oklevelében, valamit Klebelsberg Intézményfenntartó Központ külön elismerő oklevelében is részesül.

Lőrincz Hajnalka több mint 35 éve odaadó tanítója és tanára egykori  iskolájának a Petőfiszállási Petőfi Sándor Általános Iskolának. Tanítványai felé mindig nagy szeretettel és odafigyeléssel fordul. Munkáját és személyiségét a nagyfokú igényesség és precizitás jellemzi. Továbbképzéseken szerzett tapasztalatait nemcsak oktató-nevelő munkájába építette és építi ma is be, hanem szakmai segítségnyújtás keretében kollégáit is segíti. 2014-ben a mesterpedagógusi fokozatot szerzett, részt vesz a minősítői eljárásokban és tanfelügyeleti ellenőrzéseken.

Mayer Tamásné közel harminc éves pályafutása során a köznevelés számos területén szerzett tapasztalatot és végzett precíz, elhivatott és odaadó munkát. Oktatott a köznevelés számos területén és végzett vezetői és fenntartói feladatokat is egyaránt. Munkáját mindig a gyermekekért való tenni akarás és szeretet motiválta. Pedagógusi tevékenységét, példaértékű hivatástudatát több alkalommal is elismeréssel jutalmazták (Kiskunfélegyháza Város Képviselőtestületének Elismerő Oklevele, Kunszt József-díj).
 

Munkájuk elismeréseként a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ külön elismerő oklevelét vették át:  

Bokorné Varga Katalin, Benkő Gabriella, Csányi Ottó, Jókainé Farkas Erzsébet (elismerését hozzátartozója vette át), Kázmér Klára, Kocsis Krisztina, Lénártné Szikszai Anikó, Mohosné Kothencz Irén, Nagy Ferencné, Sinkó Ildikó, Szabó Ildikó, Székely Gyuláné, Szondi Ildikó, Tőzsér Mária, Trombitás Péter, Üvegesné Dongó Judit, Vas Viola.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ külön elismerő oklevelében, valamint jubileumi évfordulója alkalmából Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Kiskunfélegyházai Tankerület elismerő oklevelében is részesült:

Tóthné Juhász Aranka: Munkáját a pályán eltöltött több mint 35 év alatt elhivatottság, gyermekszeretet hatotta át. Osztálytanítóként évtizedekig biztos alapokat adott tanítványainak. Jelenleg napközis nevelőként lelkiismeretesen segíti tanulói mindennapi felkészülését. A gyerekek tisztelik, szeretik, ragaszkodnak hozzá. Oktató-nevelő munkáját pontosság, megbízhatóság, következetesség jellemzi. Segítő hozzáállásának köszönhetően kollégái az iskolai programok megvalósításában is számíthatnak rá. 
 

25 éves oktató-nevelő munkájukért Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának és a Kiskunfélegyházai Tankerület Elismerő Oklevelét vették át:

Bakosné Zsígó Julianna, Csabai Anita, Cseszkóné Csernák Anita, Fekete Andrea, Dr. Hidegné Torma Erzsébet, Holló Szabó Csilla, Horváthné Katona Judit, Kalmár Piroska Olga, Kőházi Tamás, Messzi-Szabóné Major Márta, Móczár Zoltán, Preisz Csaba, Rózsa Pál, Tarjányiné Móczár Judit, Tóth-Horti Zsuzsanna, Udvari Dezső, Vargáné Oláh Zsuzsanna.
 

30 éve végzik oktató-nevelő munkájukat:

Ágó Mária, Ballabásné Dudás Márta, Dobos László, Fantolyné Makány Ildikó, Fodor Béláné, Kocsisné Móczár Julianna, Kovácsné Nagy Erika, Nagyné Mészáros Erika, Patai Lászlóné, Pelyva Imre Zoltán, Pintér Anna Mária, Selyem Erika, Sinkó Edit, Szűcsné Páli Julianna, Vakulyáné Varga Erika.
 

35 éve végzik oktató-nevelő munkájukat:

Ágó Mária, Blazsevné Szabó Erika, Borda Mónika, Fábián József, Gyöngyösiné Busi Erzsébet, Győriné Farkas Anna, Hajnal Imréné, Hevér Antalné, Juhász Béláné, Kaszáné Oláh Csilla, Kiri Sándorné, Kollárné Sallai Mária, Lantos Lászlóné, Márton Tiborné, Nemcsok Erika, Radicsné Nagy Monika, Szepesi Istvánné, Táborosi-Gálné Tarjányi Lenke, Takács Istvánné, Zoboki Mihályné.
 

 40 éve végzik oktató-nevelő munkájukat:

Alács Gyula, Bogácsi Csaba Mihály, Molnárné Vízhányó Zsuzsanna, Rácz László, Szondi Gyula.
 

Az ünnepségen a Móra Ferenc Gimnázium és az Alapfokú Művészeti Iskola diákjai kedveskedtek műsorral a pedagógusoknak.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!