Sport 2016. május 29. 22:20

Bajnok lett Győrben az Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls

Zsinórban negyedszer ülhetett fel a női futsal NB I trónjára az Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls, amely a bajnoki döntő visszavágóján a győri Árkád ETO otthonában szerezte meg az aranyérmet május 29-én. Az esti finálén már az első percben előnybe került az Astra, a lélektanilag fontos gól a továbbiak nézve önbizalmat adott. A védelem átjátszhatatlannak bizonyult az ETO számára, támadásban az első mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is Gál Tímea remekelt, újfent két gólt szerzett, amivel bajnoki címhez segítette csapatát. (3-0)

A finálé első találkozóján 2-1-es vezetésről került 3-2-es hátrányba az Astra, az utolsó percben Gál Tímea büntetőből harcolta ki a döntetlent (3-3).

A fordulatos félegyházi találkozót követően a győri visszavágóra maradt a döntést. Dombó János tanítványai nem estek az első mérkőzéshez hasonló hibába. Jól játszva irányították a találkozót.

Kicsit a Fortuna is segített, a visszavágó első percében Szorádi Nikolett balszerencsés öngóljával szerezték meg a vezetést. Az 1-0-ás eredmény már az Astra bajnoki címét jelentette.

Az Árkád ETO-nak támadnia kellett a bajnoki címhez, de az Astra védelme jól állta a sarat. Sőt az első mérkőzésen két gólt szerző Gál Tímea ismét villant, a 10. percben kettőre növelte az előnyt. (2-0)

Innentől kezdve a Győrnek már két gól kellett volna a bajnoki címhez, de hiába szállták meg az Astra térfelét, nem tudtak túljárni a védők és a kapus eszén.

Az Astra zárt védekezésből gyors ellenakciókra épített, ezek egyikét újfent Gál Tímea fejezte be, távoli lapos lövése talált utat a győri hálóba. (3-0)

Ekkor csupán már 8 perc volt hátra, a hazai csapat egyre elkeseredettebben támadott, az Astra rutinosan játszva ölte az időt.

A védelem a továbbiakban is jól muzsikált, az Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls a visszavágó alapján megérdemelten hódította el a bajnoki címet.

 

 

Női Futsal NB I Bajnoki döntő visszavágó 05. 29.

Árkád ETO - Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls (0-2) 0-3

Gólszerzők: 1. p. Szorádi Nikolett (öngól), 10. p. Gál Tímea, 32. p. Gál Tímea

 

Női Futsal NB I Bajnoki döntő 1. mérkőzés 05. 21.

Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls - Árkád ETO (2-1) 3-3

 

Bajnok az Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls 6-3-as összesítéssel!

 

Kép: Archív 

G. Z. 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!