Helyi hírek 2016. május 30. 15:30 Forrás: baon.hu - Vajda Piroska

Iskolarádióból a nemzetközi siker kapujába

Nemzetközi karrier elé néz a közismert kiskunfélegyházi lemezlovas: Immi V, aki a népszerű budapesti szórakozóhelyek és a hazai zenei fesztiválok meghódítása után most a külföldi hallgatóságot is szeretné levenni a lábáról. Első önálló dalát egy amerikai énekesnő közreműködésével készítette el, melyre több külföldi zenei kiadó is felkapta a fejét.

Vereb Imre már kisiskolásként a zene és keverőpultok szerelmese lett. Kezdetben a kiskunfélegyházi Darvas József Általános Iskola sulirádiójában vezetett műsort, és persze az iskolai bulikban is ő volt a lemezlovas. Középiskolásként a Móra Ferenc Gimnáziumban is folytatta a rádiós műsorvezetést, közben a helyi rádióban is dolgozott, illetve a helyi klubokban játszott. Tanulmányait Budapesten az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán folytatta, mesterdiplomáját pedig az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Karán szerezte. Imre csak rövid ideig dolgozott mérnökként, ma már csak a zenének él. Egyetemi évei alatt a budapesti szórakozó helyeken is bemutatkozott, a legnagyobb hazai fesztiválokon is megfordult. Az utóbbi időben pedig saját zenei megjelenésre koncentrál. Így született meg pár hónapja Mr. Vasovskival és Cserpes Laurával elkészített közös dal: a Cold Winter Night. Néhány napja pedig saját zenével rukkolt elő.

A kiskunfélegyházi lemezlovas a napokban tért haza belgiumi mini turnéjáról és örömmel mesélt a múlt héten megjelent első saját szerzeményéről. Elmondta, hosszabb keresgélés után egy szakmai-zenei portálon találtak egymásra az amerikai származású, arizonai pop-rock banda énekesnőjével Addie-vel. A közös munka nagyon gördülékenyen zajlott. A dalszöveget Addie írta, amit Immi gondolatai alapján közösen módosítottak és véglegesítettek. Így készült el a Breathe, amire a Wildfire Records is hamarosan felfigyelt. A kiadónak köszönhetően Immi dala sikeresen startolt a külföldi hallgatóság körében: a szám egy hét alatt mintegy 70 ezer lejátszást produkált.

Imre a future house zenei stílus megszállottjaként úgy érzi, a kiadó igazi ugródeszkát jelenthet a külföldi karrierje beindításához. Mint mondta a Breathe megjelenése után sincs megállás. Megkezdődtek legújabb dalának előkészületei, amit a nyár folyamán ismerhet meg a közönség.

 

Az árva kutyáknak gyűjtöttek

Immi V. a közelmúltban a kiskunfélegyházi Rocktárban is a keverőpultok mögé állt, ahol több helyi zenekarral együtt jótékonysági bulit tartottak. A Kiskunfélegyházi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzattal közösen a helyi menhely árva kutyáinak gyűjtöttek. Legközelebb szeptemberben láthatja és hallhatja Félegyházán a helyi közönség. Addig a budapesti klubokban, vagy a nyári fesztiválokon találkozhatnak a rajongók Vereb Imrével.

http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kultura/iskolaradiobol-a-nemzetkozi-siker-kapujaba-667242


Fotó: Immi V Facebook-oldala




 

Kövessen minket a Facebookon is!