Helyi hírek 2016. május 30. 13:00

95 évesen már két tortán is el kell fújni a gyertyákat

Képgaléria
95 évesen már két tortán is el kell fújni a gyertyákat
Pozsár Péternének két ünnepi tortán is el kellett fújni a gyertyákat, amikor 95. születésnapján köszöntötték szeretettel és sok-sok virággal gyermekei, unokái és dédunokái, valamint az intézmény lakói és dolgozói a Csanyi úti idősek otthonában május 30-án. A szépkorú hölgyet a város nevében Balla László alpolgármester köszöntötte oklevéllel és virágcsokorral.

Marika néni Pálmonostorán született 1921. május 31-én. A gátéri általános iskolába járt, majd az iskola befejezése után otthon dolgozott a földeken, de néha elment napszámba is. 1943. március 3-án ment férjhez. Két fia született, István és Mihály. Fiai megnősültek, beköltöztek Kiskunfélegyházára, majd a fiatalabb Németországban vállalt munkát.

Marika néni sokat volt egyedül, sűrűn volt beteg, ezért úgy döntött, hogy 2009. november 18-án beköltözik a Csanyi úti idősek otthonába. Hamar megismerkedett lakótársaival, gyorsan beilleszkedett az otthon életébe. Szívesen jár a foglalkozásokra, mint például a szójáték, érdeklik a napi hírek, a Petőfi Népéből történő felolvasás. Részt vesz az intézmény mindennapi életében.

Beköltözése után sokáig kijárt a Móra városi sétára is, ahol szeretett vásárolni, mostanság azonban ezt már a büfében teszi  meg. Rendszeres résztvevője volt a torna foglalkozásoknak is, de ma már egészségi állapota miatt nem tud rajta részt venni. Az intézmény rendezvényeinek és ünnepségeinek azonban elmaradhatatlan látogatója.

s. r.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!