Helyi hírek 2016. június 1. 11:30

Körkérdés: Ön mit tesz egészsége megőrzéséért?

Képgaléria
Körkérdés: Ön mit tesz egészsége megőrzéséért?
Az egészség az egyik legfontosabb, hanem a legfontosabb kincs az ember életében. Az egészség megőrzése odafigyelést igényel. Fontos a mozgás, a megfelelő táplálkozás, de a betegségeket megelőzendő rendszeres szűrővizsgálat is.

 

Pásztor József (73)

Idősebb korban már jobban figyelek az egészségre. Dohányzok ugyan, de csak néhány szál cigit szívok el naponta. A rendszeres étkezés és a pihenés lényeges, mértékletesen élek. A vérnyomásommal nincsenek problémák. A kapcsolatok ápolása, a beszélgetés nyugdíjasként nagyon fontos – ez tart fiatalon.

 

Tóth Imréné (84)

Kevésbé ügyelek az egészségemre, de a vérnyomásomra és a szívemre minden nap szedek gyógyszert. Sokat pihenek, amíg jó étvágyam van, addig nincsen probléma. Dolgozni, mozogni és szórakozni lehet ebben a korban is, nem szabad elbutulni, a lakásba bezárkózni. Gyakran kimegyek a parkba, szeretek beszélgetni, ismerősökkel találkozni.

 

Szalainé (79)

Rendszeresen járok orvoshoz, igyekszem betartani, amit ajánlanak. Szűréseken, kontrollvizsgálatokon részt veszek. Kiderült, hogy csontritkulásom van, sétálást javasolt az orvos. Az egészségnapon megfordultam, a cukor- és a koleszterinmérés érdekelt leginkább. Étkezésnél zöldséget, gyümölcsöt eszek, változatos étrendet követek.

 

Fehér István

Az étkezésre nagyon odafigyelek, a mértékletesség elvét követem. Ha tehetem, akkor kerülöm a gyógyszerek rendszeres szedését, csak akkor veszek be valamit, ha nagyon szükséges. Nincsen káros szenvedélyem, nem dohányzok és nem iszok alkoholt. A mai napig tornázok, a reggeli testmozgás a napi rutinhoz tartozik. Jó időben szeretek kiülni a szabadba, figyelem az embereket, élvezem a napsütést.

 

G. Z.

 



 

Kövessen minket a Facebookon is!