• Kezdőlap
  • Hírek
  • Helyi hírek
  • Számot adott elmúlt évi munkájáról a Demokrácia és Szolidaritás Félegyháza Alapítvány 2015
Helyi hírek 2016. május 30. 20:05

Számot adott elmúlt évi munkájáról a Demokrácia és Szolidaritás Félegyháza Alapítvány 2015

Képgaléria
Számot adott elmúlt évi munkájáról a Demokrácia és Szolidaritás Félegyháza Alapítvány 2015
A helyi népszokások felelevenítésére, a hátrányos helyzetű gyermekek segítésére és az egészségség megőrzésére is sok programot szervezett az elmúlt évben a Demokrácia és Szolidaritás Félegyháza Alapítvány 2015. Az alapítvány a következőképpen értékelte elmúlt évi tevékenységét:

Közhasznú tevékenységünket az Alapító Okirat szerint végeztük. Programunkat ennek megfelelően állítottuk össze. Elsősorban a hátrányos helyzetű gyermekekkel és idősekkel foglalkoztunk, de részt vettünk kulturális programok szervezésében is.

 A hagyományőrző tevékenységünk keretében helyi népszokások felelevenítése, történelmünk ápolása, nemzeti kincseink megtekintése kiemelt szerepet kapott. (Kirándulás, múzeumi programok látogatása.)

Részt vettünk a Fekete János helytörténészről elnevezett terem előtt szervezett megemlékezésen, ahol a család által adományozott fénykép került kihelyezésre.   Koszorúzás keretében megemlékeztünk a Holokauszt áldozatairól. Horváth Tamás által kezdeményezett Dr. Horváth Zoltán emléktábla avató ünnepség szervezésében vettünk részt.

A Családok Átmeneti Otthonában élő gyermekeknek és szüleiknek gyermeknapon játékokat és meglepetés ebédet, karácsonykor ajándékokat adtunk át.

Figyelmet fordítottunk az egészségmegőrzésre, több szűrővizsgálatot és előadást tartottunk.

Szociális és családvédelmi tevékenységünkben fontos szerepet kapott a jótékonysági ruhaosztás és a hátrányos helyzetű családok patronálása. Együttműködési megállapodás keretében segítettük a Sorsok Háza Egyesület programjainak megvalósítását.

Közhasznú tevékenységünket alapítói hozzájárulásból, lakossági támogatásból, az SZJA 1 %-ából valósítottuk meg. Rendelkezésünkre állt 1.024 ezer forint. Közhasznú tevékenységünkre 289 ezer forintot használtunk fel, év végi pénzügyi egyenlegünk 702 ezer forint.

Központi költségvetésből támogatást nem kaptunk. 

SZJA 1 %-ából befolyt támogatás 2015. évben 74 ezer forint volt, ezt az összeget a karácsonyi ünnepségek megvalósítására fordítottuk.

A civil törvény közhasznúsági feltételeinek az alábbiakban felelünk meg.

Megfelelő erőforrás áll rendelkezésünkre: Két év egybeszámított adózott eredménye pozitív.

Megfelelő társadalmi támogatottságunk van:

Felmerült költségeinknek több mint felét közhasznú tevékenységünkre fordítottuk.

A személyi jövedelemadó részünkre kiutalt összege eléri a civil törvényben előírt mértéket.

Pártot nem támogattunk, és párttól támogatást nem kaptunk.

Tisztségviselőink munkájukat térítés nélkül végezték.

                       

Bozó Lajos
    elnök





 

Kövessen minket a Facebookon is!