Helyi hírek 2016. június 1. 14:30

95 évesen sem maradhat ki a napi séta

Képgaléria
95 évesen sem maradhat ki a napi séta
Egészségben, barátsággal fogadta Móra téri otthonában 95. születésnapi köszöntését Tímár Lászlóné június 1-jén. Zsuzsa nénit lányai, unokái és dédunokái vették körbe, amikor fogadta a város köszöntését Balla László alpolgármestertől és Bense Zoltán önkormányzati képviselőtől. A szépkorú hölgy koccintott is vendégeivel, igaz, a pohárban alkoholmentes pezsgő volt.

Marika néni 1921. június elsején született Kiskunfélegyházán kilenc gyermekes család legfiatalabb tagjaként. Szülei földművelők voltak. A napi munkákban sokat kellett segítenie a tanulás mellett. Az elemi iskola öt osztályát a Borsihalomhoz közeli iskolában végezte, gyermekkori játszótere is ott volt a vasúti töltés, az alatta húzódó folyó mentén. Gyalog vagy lovas kocsin jártak be a városban lévő házukhoz, a Kálvária utcába.

Esküvőjén, 1942 januárjában lovas szánkó vitte őt és férjét a városházi esküvőre. Házasságkötése után Petőfiszálláson telepedtek le ,és 44 évig jóban-rosszban együtt voltak. Négy gyermekük született.

Petőfiszálláson tanácstag volt. 1961-ben a motorvezetői tanfolyamot sikeresen elvégezte, azt követően a kétkerekűvel járta a tanyavilágot.

Sok-sok disznóvágáson, bálban és kukorica fosztáson volt jelen férjével együtt, aki klarinétjátékával fokozta a mulatságok hangulatát, miközben Marika néni a társasággal közösen énekelt. Nótás kedvét megtartotta akkor is, amikor később újra a városba költöztek, és tagja lett a népdalkörnek.

Jelenleg lányánál él, mert egészségi állapota gyengül. Igaz, nem vészesen, mert mint elmondta, gyógyszert nem kell szednie, de gyengülését jelzi, hogy néha már a járókeretet használni kell. Ennek ellenére két lánya , hat unokája, kilenc dédunokája és az ismerősök gyakran a Móra téri sétája közben találkoznak vele, amikor látogatóba érkeznek.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!