Helyi hírek 2016. június 3. 09:30

Elismerték a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó rendőröket

Elismerték a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó rendőröket
Április 24-ét, Szent György napját 1992 óta a Rendőrség Napjaként ünnepeljük Magyarországon. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság április 21-én, csütörtökön rendezte meg Kecskeméten, a Három Gúnár Rendezvényházban a rendőrnapi állománygyűlést. Az ünnepségen több mint 130-an vehettek át elismerést és jutalmat. Ők azok, akik a rendőrség patrónusához méltó, kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtottak – hangzott el a köszöntőben. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság személyi állományából tizenketten kaptak elismerést. Az alábbiakban őket mutatjuk be, ezzel is tisztelegve a rend őreinek áldozatos munkája előtt.

Pálmonostora önkormányzata elismerésben részesítette a szolgálati feladatok kiemelkedő teljesítéséért Bába Csaba János c. r. főtörzszászlóst, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság körzeti megbízottját.

1989 júliusában szerelt fel Félegyházán, majd a zászlósképző elvégzését követően, 1991-ben Pálmonostorán lett körzeti megbízott. Azóta – immár 25 éve – itt él és dolgozik.

– Amikor idejöttem, 2000 felett volt a település lélekszáma, ma 1800-1900 közötti. A munkalehetőség hiánya miatt sok fiatal megy el, és ha el tudják adni a házat, gyakran a szülők is követik őket. Zsugorodik a külterület is, a tanyáról – ha tehetik -, az idősebbek is beköltöznek a faluba. Ők is közelebb akarnak kerülni a jó úthoz, a segítséghez. A korszerűtlen tanyák miután kiürültek az enyészeté lesznek, a jobbakat meg külföldiek veszik meg. Mostanában 20-30 holland család vásárolt tanyás ingatlant a környékben. Egy részük véglegesen ide költözött, de vannak olyanok is, akik csak időszakosan használják. Ezekre igyekszünk mi is odafigyelni, bár a biztonságot általában riasztó, vagy rendszeres felügyelet is szolgálja. A fokozott ellenőrzésnek köszönhetően minimális felénk az elkövetés – mondja Bába Csaba.

A körzeti megbízott egyébként a prevenciót, az ellenőrzést és a jelenlétet tekinti az első számú feladatának, amiben itt, Pálmonostorán is nagy segítséget kapnak a polgárőröktől és a mezőőröktől. Ahogy a főtörzs zászlós fogalmaz: „Közösen szemmel tartjuk, vigyázzuk a települést.”  Az önkormányzattól kapott jutalom azért különösen kedves a szívének, mert úgy érzi, hogy ezzel negyed évszázados hűségét is elismerték.






 

Kövessen minket a Facebookon is!