Kultúra 2016. június 3. 13:30

Nevessünk együtt!

Képgaléria
Nevessünk együtt!
Azt mondják, hogy a nevetés évekkel meg tudja hosszabbítani az életet, mégpedig azért, mert jótékony hatása van az egészségünkre nézve. Kutatások szerint a nevetés erősíti az immunrendszert, fokozza az energiát, csökkenti a fájdalmat, és stressz ellen is kiváló orvosságnak bizonyul. Mások szerint napi 10-15 percnyi kacagás segítségével egy kis szelet csokinak megfelelő energiamennyiséget "dolgozhatunk le", így a hahotázás még a fogyásban is segíthet. Azt nem tudjuk, hogy ezeknek a kutatásoknak és felvetéseknek mennyi az igazságtartalma, de az vitathatatlan, hogy nevetni jó!

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár Nevessünk együtt! című vidám zenés irodalmi estje is sok kellemes percet szerzett az érdeklődőknek.

A Csongrádi Versmondók Köre, Varga Zsuzsanna, Pozsár Ferenc, Varga Nándor, Surján Attila, és Csák László előadásában több humoros vers, novella, történet és dal hangzott el. A műsor elején, már az előadás nevével is viccelődtek az előadók, és ajándék vetőmagot osztottak a közönség soraiban ülőknek célozva ezzel arra, hogy vetni otthon kell, az előadáson pedig „ne vessenek”, hanem „nevessenek”.

A Hattyúház előadótermében a hallgatóságnak mosoly ült az arcára, egy óra erejéig mindenki megfeledkezhetett a gondokról, és önfeledten átadhatta magát a vidám, vicces történeteknek.  

V. K.





 

Kövessen minket a Facebookon is!