Helyi hírek 2016. június 3. 19:20

Nyújtsunk testvérkezet mindenkinek, aki szívében és szándékában magyar

Képgaléria
Nyújtsunk testvérkezet mindenkinek, aki szívében és szándékában magyar
96 évvel ezelőtt Európa legrégibb és legszilárdabb földrajzi határait rombolták szét. Országunkat igen, de a magyarságot nem tudták szétszakítani - fogalmazott Balla László alpolgármester a nemzeti összetartozás napján, a Sarlós Boldogasszony Templom előtt megtartott városi rendezvényen június 3-án. A megemlékezésen a város polgárai mécseseket, a városvezetők és a Jobbik helyi szervezete koszorút helyezett el a Magyarok Nagyasszonya emlékműnél.

A megemlékezésen Balla László kifejtette: Trianon a magyar fül számára az egyik leggyűlöltebb szó, ugyanakkor a dac és az összetartozás szimbóluma is. Bár az erősebb jogán 1920-ban eltiporhattak bennünket, a magyarság mégis bizonyította – és bizonyítja máig – semmilyen szerződés, vagy igazságtalan dokumentum nem szakíthatja szét a magyarság ezer éves együvé tartozását.

Az alpolgármester Wass Albert szavaival zárta gondolatait: „Trianon árnyékában élve feledjünk el minden személyi sérelmet, pártoskodást, és nyújtsunk testvérkezet mindenkinek, aki szívében és szándékában magyar, még akkor is, ha nézeteink sok mindenben nem egyeznek”.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!